Ennél zöldebb már nem lehet a politika

2020. február 20. 07:44

A Facebookon nevet váltott az LMP.

2020. február 20. 07:44

Február elején kongresszust tartott a pár százalékosra mért ellenzéki párt, és azért, hogy minél inkább a zöld gondolat, a klímaváltozás elleni fellépés jusson az emberek eszébe róluk, ne az SRB vs. Hadházy-ügy, vagy éppen az ellenzéki összefogásokból való folyamatos kihátrálás, megszavazták, hogy a nevük immáron szó szerint is bezöldüljön.

Ennek egyik legkézzelfoghatóbb jele közel két héttel a döntés után manifesztálódott: megváltoztatták a Facebook-oldaluk nevét! A lépés természetesen magától értetődő: napjaink közösségi médiában tematizált világában a digitális jelenlét akkor is fontos, ha az IRL jelenlétben egy kicsit hátrányt szenved egy politikai közösség. Sőt, igazán csak akkor fontos, hiszen így azt ellensúlyozhatja – némileg, hiszen maguk a politikai szavazások (még) nem a Facebookon dőlnek el, tehát a lájkok száma messze nem jelenti azt, hogy valaki átlépi a parlamenti küszöbértéket, vagy éppenséggel nem.

(Mandiner)

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. február 21. 08:45
Pedig a Görögdinnye párt elnevezés (kívül zöld belül vörös) találóbb.
cutcopy
2020. február 20. 14:52
A zöldek a politika szcientológusai..
józan paraszti ész
2020. február 20. 10:06
Bízzuk az ország irányítását, egy olyan pártra, amelyik a saját nevének a megváltoztatását 2 hét alatt tudta megcsinálni a facebookon? Ezt egy elsős kb. 2 perc alatt meg tudná csinálni. Ezek vagy ennyire buták, vagy ennyire lusták. Szerintem nem vagy hanem és.
Thorin
2020. február 20. 09:54
Érthető, hogy egy zöldpárt 2020-ban akar szavazást nyerni, hiszen ebben az évben nincs se országgyűlési, se önkormányzati, se európai, se semmilyen szavazás tervezve és indoka se igen akad egy népszavazásnak, így ilyenkor érdemes kmapányolni és erőforrásokat pazarolni egy zöldpártnak. Már egy sötétzöld pártnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!