Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Csütörtökön kiengedhetik a kórházból a Vuhanból hazatért magyar egyetemistát

2020. február 05. 19:25

Ha továbbra sem mutatja a fertőzés jeleit.

2020. február 05. 19:25

Várhatóan csütörtökön kiengedik a kórházból a Vuhanból még korábban eljött magyar egyetemistát – közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Elmondta: a fiatal még a lezárás előtt vonattal ki tudott menekülni Vuhanból. Onnan eljutott Pekingbe, majd Európába. A repülőn kiszűrték, azért vitték be a kórházba. Ha továbbra sem mutatja a fertőzés jeleit, csütörtökön kiengedik – közölte.

A hét magyar, akik a hétvégén érkeztek, a kórházban naponta orvosi ellenőrzésen esnek át. Mivel a lappangási idő átlagosan öt nap, csütörtökön és pénteken fokozottan figyelik majd őket. Szlávik János kitért arra is: rengetegen érdeklődnek amiatt, hogy szeretnének „gyorstesztet” csináltatni. Ilyen a koronavírusra nem létezik. Arra csak diagnosztikai tesztek vannak, amelyeket Magyarországon kizárólag a Nemzeti Népegészségügyi Központban végeznek – ismertette.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia2
2020. február 05. 23:20
"Orbántól például ne várjunk felelős magatartást, a hatalomért és a pénzért ő bármilyen lépésre hajlandó lenne. Ma persze még az EU-n belül van több hatalma és pénze, de ha ez változik, ugyanolyan gyorsan kezd el a revolvermédiája lőni az EU-ra, ahogy pár hét alatt fordult a migránsellenesség cigányellenességbe."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!