Elsősorban az áldozat, a sértett az, akinek joga van kártérítéshez hozzájutni

2020. január 22. 08:11

Jogos a társadalom igazságtalanságérzete.

2020. január 22. 08:11
Varga Judit
Varga Judit

„[...] Kialakult egy joggyakorlat, amely rákényszeríti az Emberi Jogok Európai Egyezményét elfogadó országokat, hogy kártérítést állapítsanak meg a kínzás és embertelen bánásmód tilalma alapján. A börtönkörülményekre vonatkozóan vannak ajánlások, ezeket mostanra konkrét előírásokként fogják fel, amelyeknek sérelme esetén kártérítést kell megállapítani az állammal szemben.

ezért szeretnénk megállítani a börtönbizniszt, amely mára tízmilliárdos iparággá nőtte ki magát. Ez futószalagon megy, az elmúlt két évben a tizenkétezret is meghaladta beadott kérelmek száma. Jogos a társadalom igazságtalanságérzete. Azt se felejtsük el, hogy a börtönökben a körülmények folyamatosan, kimutathatóan javulnak. Újra kell nyitni ezt a kérdést, nem lehet úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Elsősorban az áldozat, a sértett az, akinek joga van kártérítéshez hozzájutni. Szeretnénk, hogy álljon vissza a világ rendje” – fogalmazott Varga Judit a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. január 22. 13:45
Elsősorban az áldozat, a sértett az, akinek joga van kártérítéshez hozzájutni" épeszű nő ez a Varga Judit...
cambchanglug
2020. január 22. 12:20
M︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Vakfolt
2020. január 22. 11:56
❝rákényszeríti az Emberi Jogok Európai Egyezményét elfogadó országokat, hogy kártérítést állapítsanak meg a kínzás és embertelen bánásmód tilalma alapján.❞ Oké, legyen. Embertelen bánásmód, ha cigány iskolatársaid - suli után hazafele megvernek, elszedik kisebb értékeidet? - már két bringádat lopták el? - az általuk szarral kikent klotyóba kell járnod? - a piszoárok jobbára mindig el vannak tömítve valamivel? - a klotyóból mindig el van lopva a papír, de még a kilincsek is? - viselkedésükkel annyira zavarják az órát, hogy a tanár nem tudja leadni az anyagot? - mobiltelefonról üvöltő szar zenéjüktől képtelenség bármit csinálni? - az eltűnt tornacuccodat megtekinthetted felkúrva a fára? - elszedik a tízóraidat, uzsonnádat, kajajegyedet?
3M..
2020. január 22. 11:32
Akkor miért az elkövetők javára hozott törvényt 2016-ban a Fidesz? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!