Szél Bernadett: Csak jót tett az ellenzéknek, hogy a sminkszobában kellett éjszakázni

2020. január 02. 11:16

2019 utolsó Egyenes beszédének a független országgyűlési képviselő volt a vendége.

2020. január 02. 11:16

A mai napig nem tudjuk, hogy miként döntöttek abban a titkosított kormányhatározatban, ami Fót sorsáról döntött – jelentette ki Szél Bernadett az ATV műsorában december 30-án. A független – de a Momentummal is hírbe hozott – országgyűlési képviselő az óéve utolsó Egyenes Beszédében elmondta: továbbra is azt gyanítja, hogy valaki kezért át akarják játszani a fóti kastélyt és az ősparkot.

Kijelentte: a „speciális” részlegen már nincs senki sem, és a többi intézményből is egyesével-kettesével viszik el a gondozott kiskorúakat. Nem tetszik neki a fóti jövővel kapcsolatos titkozás, ezért pert is indított az ügy részleteinek kiderítésére, erről a műsorban elmondta, hogy az még zajlik. Szerinte Tuzson Bence mint a térség országgyűlési képviselője jobban ismerheti az ügyet, amely immáron három éve, 2017 óta húzódik. A gyermekek és gondozóik évek óta bizonytalanságban élnek, és félő, hogy az a „kulcs”, ami ott megvan a gyermekekhez, máshol nem lesz meg – fogalmazta meg, miért is fontos a fóti ügy számára.

Szerinte nem igaz, hogy a kormánynak nincs köze Fóthoz, ugyanis nyilvánvaló, hogy Fót kapcsán több kormányhatározat született már, és a kormány tagjai is megjelentek többször a helyszínen, a fóti intézmény bezárását sürgetve. Szerinte január 6-a fontos dátum lesz, ugyanis akkor újabb levél várható az EMMI-től, reméli, hogy ez végre eldönti a kérdést, hogy bezárják-e vagy sem.

Egy év telt el az MTVA-s tüntetések kezdete óta, ezzel kapcsolatban Szél Bernadett felidézte: a sminkszobában történt bezárás egy olyan organikus együttműködést eredményezett az elmúlt 12 hónap alatt ellenzéki oldalon, aminek két – ellenzéki szempontból – eredményes választás lett a következménye. Szerinte 2020-ban tovább kell az ellenzéki együttműködést mélyíteni, valamint meg kell újítani azt, akár innovatív módon. 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Libraman
2020. január 03. 07:44
Gerinctelen buta pitsa!
Mich
2020. január 03. 00:27
Detti megpróbálja szépíteni a csapnivaló bizonyítványát...
brabant89
2020. január 02. 20:59
sminkelték
brabant89
2020. január 02. 20:57
Azért korántsem néz ki olyan szörnyen, mint a Szeretett Vezető felesége. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!