Nemzetközi innovációs ötletverseny indul a vízválság megelőzéséért

2020. január 21. 09:03

„Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!”

2020. január 21. 09:03

A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-27. között a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal – közölte az alapítvány.

A közlemény szerint az „Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!” című versenyre március 1-ig jelentkezhetnek azok a startupok, egyetemi, főiskolai hallgatók és pályakezdők, akik a nemzetközi piacon is értékesíthető megoldást kínálnak a felelős vízhasználat széleskörű elterjesztéséért. A jelentkezésnél a vízgazdálkodás területén szerzett előképzettség nem feltétel.

A csapatok az ötleteiket mentorok segítségével tökéletesíthetik, a verseny végén kell prezentálniuk azokat egy magyarországi és nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt.

A 24 órás hackathon alatt a csapattagok egy intenzív, gyors fejlesztési folyamat részeseivé válnak, megoldásuk kidolgozásához tematikus workshopok, mentorok és szakértők állnak a versenyzők rendelkezésére. Az első három helyezett értékes nyereményekkel folytathatja ötlete megvalósítását.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2020. január 22. 13:31
A túlnépesedett területeken a csecsemők herélése.
cambchanglug
2020. január 22. 12:44
M︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆n︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Akitlosz
2020. január 21. 20:51
„Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!” Úgy, hogy kevesebben igyunk! Tízmilliárd embernek éppen ötször annyi ivóvíz kell(ene), mint kétmilliárd embernek. Sz'al nem a víz lett kevés. Hanem az emberek száma többszöröződött meg. Úgyhogy a probléma nem a vízhiány, hanem az embertöbblet.
amaurote
2020. január 21. 10:49
én elhatározom, hogy ezentúl napi 8x fürdés helyett csak napi 7x fürdök! XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!