Bessenyei Ferenc özvegye kiosztotta Márki-Zay Pétert

2020. január 20. 10:58

B. Élthes Eszter szerint Bessenyei Ferenc élete során mindig az egyetemes magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira.

2020. január 20. 10:58

Idén Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár megosztva kapta a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. Az ünnepségen Bessenyei Ferenc özvegye váratlanul bejelentette: visszavonja a díj nevére vonatkozó engedélyt, amelyet ő adott Hódmezővásárhely önkormányzata számára.

B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és hagyatékának gondozója döntését azzal indokolta, hogy Bessenyei Ferenc élete során mindig az egyetemes magyarságért dolgozott, nevét egyetlen politikai erő sem használhatja föl saját céljaira. Az özvegy ezt követően, a díjak átadását megelőzően elhagyta a gálaest helyszínét.

A díjakat Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) polgármester adta át. A politikus hangsúlyozta, nem politikai szempontok motiválták a díjat odaítélő döntést. Később a Facebookon úgy fogalmazott: jelek utalnak arra, hogy szándékos és politikai támadásról van szó.

(ATV)

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:00
M︆o︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆n︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:01
M︆︆o︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
annamanna
2020. január 20. 22:33
(jav: a kitüntetettek helyében)
BőröndÖdön
2020. január 20. 21:56
Gondolom,az élcsapat megvehette az özvegyet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!