Lassan elfogynak az orvosok – a kormány azonnal hirdesse ki az egészségügyi válsághelyzetet!

2019. december 16. 12:19

A DK azonnali hatállyal követeli az ügyeleti díj megemelését, és az egészségügyi válsághelyzet kihirdetését!

2019. december 16. 12:19
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció

„Ma reggeli hír, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hat benyújtotta a lemondását, mert az elvégzett munkához és a terheltségükhöz képest aránytalanul alacsonynak érezték az ügyeleti díjat. Mivel a kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeleti poszton, úgy tűnik, a Jahn Ferenc a magyar egészségüggyel együtt a teljes összeomlás szélére sodródott. Kizárt ugyanis, hogy a nagyobb ügyeleti terhelés alatt álló kórház belátható időn belül pótolni tudja a most távozó kollégákat.

A DK azonnali hatállyal követeli az ügyeleti díj megemelését, és az egészségügyi válsághelyzet kihirdetését! Szégyen, hogy miközben az állami propagandasajtó egy olyan milliárdos »szuperkórház« támogatását kéri számon az ellenzéken, aminek ügyében még egy kapavágás sem történt, a kormány hagyja szétrohadni a magyar egészségügyet, a közpénzt üresen kongó luxusstadionokba öntve.”

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. december 17. 08:32
ALJAS RINOCÉROSZ BŐRŰEK, A TI IDŐTÖKBEN MI TÖRTÉNT, EMLÉKEZTEK MÉG?
írmag
2019. december 16. 21:57
Amíg a újrahasznosító diplomadolgozatost kezelik, TB alapon, addig nem beszélhetünk orvoshiányról!
Valesz
2019. december 16. 20:31
Jó. Egészségügyi válsághelyzet az Apró-villában! (kihirdetve)
János bácsi
2019. december 16. 19:06
Erre viszont van pénz, mert megérdemlik. :D "A felcsúti fociakadémia is közzétette a 2019/2020-as szezonra vonatkozó sportfejlesztési programját – írja az Mfor.hu. Eszerint a Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott 1,1 milliárd forintból költenek felújításra, tárgyi eszközökre vagy például utánpótlás-nevelésre. De tervezik, hogy felújítják az akadémia területén lévő bentlakásos kollégiumot is, amelyet még 2006-ban építettek. A lap pedig a tervek között kiszúrta, hogy több mint 106 millió forintból egy „futódomb, lépcső elnevezésű felépítményt” is felhúznának. Eszerint egy kb. 31 méter hosszú, 17 méter széles dombról van szó, amely a sportolók képességfejlesztését szolgálja majd. 200 millió forintot terveznek költeni solar lámpára, pályavilágítás céljául, 109 milliót pedig egy nagy buszra. Míg az alkalmazottak fizetésére pedig 106 millió forint jut."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!