Kényszerített örökbefogadás: mondvacsinált indokkal veszik el a gyerekeket

2019. december 04. 15:55

Döbbenetes történetek láttak napvilágot a Hír TV Terc című műsorában, az úgynevezett kényszerített örökbefogadással kapcsolatban.

2019. december 04. 15:55

Nyugat-Európa számos országában mindennapi gyakorlattá vált, hogy a szülőktől mondvacsinált indokokkal elveszik gyermekeiket. Elég egy lyukas tejfog, egy bejelentés, hogy a szülő veri a gyermeket, vagy egyszerűen csak túl keresztény – hangzott el Földi-Kovács Andrea műsorában. A Terc vendégei Varga-Bíró Tamás, a Demokrata publicistája és Kelemen István, Bécsben élő magyar édesapa voltak. A műsorban felvételeket is bejátszottak az úgynevezett kényszerített örökbefogadással kapcsolatban, amelyeken az látszott, hogy rendőrök akár erőszakkal is elvehetnek gyermekeket a szüleiktől. Kelemen István elmondta, hogy az ő családja is áldozatul esett a kényszerített örökbefogadásnak. Elmondása szerint azzal vádolták meg, hogy bántalmazza a gyerekeit, ezért két fiát mindenféle előzetes értesítés nélkül az iskolából vitte el az osztrák gyámhatóság.

Kelemen hozzátette, hogy egyik kisfia például több tucat levelet írt kézzel a bíróságnak, hogy szeretne hazamenni, de azt a bíró nem vette figyelembe, mert úgy vélte, hogy az biztos nem a gyerektől származik.

A demokrata publicistája úgy vélekedett, hogy több nyugati országban már valóságos üzletággá alakult a gyámügyi elhelyezés, ugyanis egy elvett gyerek állami támmogatása napi 180 euró. A műsorban elhangzott az is, hogy a gyámügy nem ellenőrzi, hogy hova kerülnek az elvett gyermekek, így sokszor bántalmazó szülőknél is elhelyezhetik őket.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. december 05. 15:22
Ez már az ópenszoszájti előkészítése. 20 év múlva ha a fiadat fiús, lányodat lányos ruhába öltözteted, vagy nem neveled őt a gendersemlegesség iránti totális toleranciára, elegendő indok lesz arra, hogy elvegyék tőled. Legalábbis (remélem csak) nyugaton. Ugyanaz a technika, amiért a török megszállók anno fiúgyerekeket raboltak. A legkiválóbb janicsárokat tudták faragni belőlük. Itt már persze az is elég lesz, ha totál gyökértelenek és addiktívak (bármitől) lesznek. Terelhetők lesznek, mint a birkák.
fogas paduc
2019. december 05. 12:34
7. cikkelyt " Nyugatnak" !
Potymog
2019. december 05. 11:14
"egy elvett gyerek állami támogatása napi 180 euró" Magyarországon messze nem ennyi, így nincs is elég nevelőszülő, ezért azokat a gyerekeket sem veszik el, akiket egyébként szükséges lenne, mert súlyosan elhanyagolja, vagy bántalmazza bőket a szülő.
áfonya
2019. december 05. 05:42
Nyugat sztalin gyerekeket kineveli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!