Vádat emeltek Demeter Márta ellen

2019. november 05. 11:13

Orbán Viktor hozzátartózójának szállításával gyanúsította meg a Magyar Honvédséget az LMP-s képviselő.

2019. november 05. 11:13

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t. Közleményükben azt írták, hogy a vádirat szerint Demeter Márta tavaly szeptemberben országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást,  majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki – áll a kommünikében. A vádhatóság közölte, hogy miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, amely során Demeter Márta nem tett vallomást.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre – ismertetették. Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tartalmazza a kommüniké.

(MTI)
 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2019. november 06. 13:44
Ha letérdepelve kérne elöttem bocsánatot,isten bizony meg tudná lágyítani a szívem.
lynx
2019. november 06. 04:51
Csak két millára? Ennyit egy éjjel megkeres.
Valodi
2019. november 05. 15:16
.... kezdődik a végjáték..... „…kezdettől arra törekedett, hogy híveit centralizált, mozgalmi pártként szervezze meg. A párttagok kötelesek utasításait ellentmondás nélkül teljesíteni. A központosított struktúrát és a feltétlen engedelmességet, a katonai típusú szerveződés alapvető elveit alkalmazza politikai szervezetben Magyarországon. Új vonása tevékenységének a kettős szervezés, a legális és illegális tevékenység gyakorlata. A nyíltan fellépő párt mellett létrehozott egy titkos –gazdasági - mozgalmat is. A rokonpártok alapítóitól eltérően - úgy vélekedik, hogy nem elegendő részleges reformokat hirdetni. Teljes rendszerváltozást, forradalommal felérő átalakulást visz végbe, melynek egyetlen garanciája saját pártjának totális hatalma.” Be kell látni, hogy ez bevált!
repulok
2019. november 05. 15:14
Két dolog kavarog bennem: egyrészt, valahogy tudatni kell vele, hogy a vádaskodás csúnya dolog, másrészt egy házelnöki bünti is elég lett volna. A büntetőeljárás szerintem nem igazán elegáns válasz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!