Origo: Fiatal sportolók tüntettek az atlétikai vb miatt

2019. november 27. 10:48

Az Index beszámolója szerint a megmozdulást a Magyar Atlétikai Szövetség szervezte.

2019. november 27. 10:48

Több tucat fiatal atléta demonstrált a budapesti városháza előtt a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése mellett – írta cikkében szerdán az Origo. Ismereteik szerint a fiatalok azért mentek a Városháza elé, mert az elmúlt hetekben kérdésessé vált a világbajnokság megrendezése.

Molinóikon a következő feliratok voltak olvashatóak: „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, „Sport = egészség”, „Nekünk nincs otthonuk!” Nem véletlen az időzítés, a Fővárosi Közgyűlés ugyanis szerdán döntött arról, hogy támogatja-e a beruházást. Szerdán derült ki egyébként, hogy a kormány igent mondott a ferencvárosi és a csepeli önkormányzat által szabott feltételekre.

MASZ-szervezésben tüntettek

Az Indexnek Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke elmondta: „Ez egy jelzésértékű csendes demonstráció az atlétikai világbajnokság, az Atlétikai Centrum és a 70 hektáros zöld beruházás megvalósulása érdekében.”

Hozzátette: Szombathelyről, Gödöllőről és Veszprémből is érkeztek a diákok, akik Gyulai elmondása szerint nem vesznek részt a Közgyűlésen. 

Előzőleg a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: szerinte az, hogy a csepeli és a ferencvárosi képviselő-testület is támogatta a sporteseményre vonatkozó kormányzati elképzeléseket, azt jelzi, hogy elhárultak az akadályok a megrendezés elől. Ugyanakkor Gulyás Gergely hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Vizsgálna a DK

A DK később az MTI-hez eljutatott közleményében tiltakozott a demonstráció miatt: Gy. Németh Erzsébet mint sportért felelős főpolgármester-helyettes szerint ki fogják vizsgálni, ki szervezte meg, hogy gyerekek demonstráljanak az atlétikai vb miatt.

Mint azt Gy. Németh Erzsébet közölte, több sportegyesület fiatal sportolói is megjelentek a Városházánál a Fővárosi Közgyűlés előtt, „a kivezényelt gyerekeken VEDAC Veszprém, Dobó SE és MTK Atlétika szakosztály feliratú ruházat volt látható. A náluk lévő táblák tanúsága szerint azért szerettek volna nyomást helyezni a közgyűlésre, hogy Budapest atlétikai vb-t rendezzen. Jól ismerjük már ezt: a Fidesz sportolót, gyereket, bárkit gátlástalanul felhasznál a kampánycéljaihoz.”

Majd azt közli, „sportért is felelős főpolgármester-helyetteseként ki fogom vizsgálni, hogy ki a felelős a sportklubok gyerekeinek kivezényléséért, és ki utasította a klubokat arra, hogy kampányterméknek használják a náluk sportoló gyerekeket. A Demokratikus Koalíció szerint morálisan és politikailag is vállalhatatlan a Fidesz politikai pedofíliája, aminek semmi keresnivalója nincs egy szabad Budapesten.”

(Origo, Index, MTI)

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
todemo
2019. november 29. 04:46
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
siochanty
2019. november 28. 03:58
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Harangláb
2019. november 27. 20:43
GyéNėmeth Erzsébet, mint egy kötelességtudó dagadt úttörővezető, majd kivizsgálja a dolgot, és lesz majd példa statuálás...:D
padeter
2019. november 27. 18:19
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!