Orbán Balázs: Nem értjük, miért szavazták le a szuperkórházat

2019. november 27. 22:46

A politikus a Hír TV műsorában beszélt erről.

2019. november 27. 22:46

A Hír TV Magyarország élóben című műsorának vendége volt szerda este Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A politikus elmondta: a kormány úgy látja, hogy Budapestet nem lehet fejleszteni a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok támogatása nélkül, a kormány pedig eláll a fejlesztésektől, ha azt látja, hogy a főváros nem támogatja őket. Az atlétikai vb kapcsán Orbán Balázs rámutatott: Ferencváros, Csepel és a főváros közgyűlése támogatja a beruházásokat, Karácsony Gergely azonban ellenzi őket. A kormány tudomásul vette a főváros feltételeit. „Én nem látok teljesíthetetlen feltételeket ezek között” – fogalmazott Orbán Balázs.

Az államtitkár azt mondta: szomorúan veszik tudomásul és nem értik, miért mondott nemet a főváros a szuperkórházra. „Arról volt szó a kampányban, hogy stadionstop lesz és az egészségügyre szeretnének többet költeni, most meg pont fordítva áll a dolog” – mutatott rá a politikus. A kormány nem számított arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés leszavazza majd a szuperkórház építését. 

Azt ugyanakkor visszautasította Orbán Balázs, hogy a kormány „​​​​​​​túl engedékeny” lenne Budapesttel. „​​​​​​​Számunkra a budapestiek érdeke az első” – fogalmazott. A kormány továbbra is az együttműködésben érdekelt, mert erős Budapest nélkül nem lehet erős Magyarországot építeni, és csak azt várják el, hogy a lakosok érdekében hozzanak döntéseket a helyi vezetők. A helyi vezetések teljesítményéről az embereknek kell majd döntést hozniuk, mert ez a demokrácia – magyarázta Orbán Balázs. 

Az Európai Parlamentben a magyar országgyűlési szabályok ellen rendezett demonstrációval kapcsolatban az államtitkár elmondta: nincs új a nap alatt, a megszokott bevándorláspárti politikusok tüntetnek. „​​​​​​​Minden munkahelyen rendnek kell lennie” – fogalmazott Orbán Balázs. A parlament is munkahely, ahová a választópolgárok küldik a képviselőket, és ott komoly munka folyik, de a szirénázás, kiabálás és egyéb rendbontások azt mutatják, hogy a rendbontók nem veszik komolyan a helyet és a munkájukat. Ezért arányos, de hatékony szankciókra van szükség. „​​​​​​​Senkinek sem érdeke, hogy a magyar parlament úgy nézzen ki, mint bármelyik banánköztársaságnak a parlamentje” – húzta alá a politikus.

A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg. 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. november 29. 18:06
Akik leszavazták, azt sem tudják, mire való egy kórház... Ennyi idióta régen ült a főváros közgyűlésében...Gy. Németh legfeljebb csak ahhoz érthet, hogy lehet hátrafelé menni "két ballábbal"...
matematikus
2019. november 29. 17:37
Nem lehet, hogy azért ,,szavazták le a szuperkórházat'', mert úgy szólt a fideszes módosító javaslat, hogy ,,a Főváros átvállal 50 milliárd (!) forintot ennek az állami feladatnak a költségeiből, és támogatja a szuperkórház megépítését'', és erre mondtak nemet?
néhai Ch.Pilot
2019. november 28. 17:22
Én értem. Azért, mert sátánisták.
Kristály
2019. november 28. 16:55
Ha a DK.MSZP , Párbeszéd , stb akaratuk szerint történt volna minden a magyar polgároknak se háza se stadionja se szuperkoháza nem lenne De lenne 5 szintes IMF hitele amit fizethetnénk kb. 30-35-40%-os éví kamattal lásd Görögország Ha ez nem tanúlság akkor nem tudom mi lenne az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!