Megkezdődött Hasszán F. pere Budapesten

2019. november 13. 10:26

A férfi tagadta bűnösségét a tárgyalás során, amely pénteken folytatódik.

2019. november 13. 10:26

Tagadta bűnösségét a tömeges kivégzésekkel, terrorcselekménnyel és emberiesség elleni bűntettel vádolt szír férfi a Fővárosi Törvényszéken – szigorú biztonsági intézkedések között – szerdán megkezdődött büntetőperben. Az előkészítő ülésen ismertetett vádirat szerint Haszán F. Szíriában a polgárháború idején az Iszlám Állam terrorszervezet katonája volt, egy kisebb egységet irányított, és 2015-ben részt vett egy nyilvános lefejezésben és több kivégzésben; legalább 25 ember haláláért felelős.

A 27 éves féri tagadta bűnösségét, állította, hogy az Iszlám Állam „be akarta ugyan sorozni”, de inkább vállalta a börtönt, mint hogy beálljon hozzájuk. Mint mondta, soha nem bántott senkit, és a vádbeli cselekmények idején nem is volt Szíriában. A tárgyalás pénteken tanúk meghallgatásával folytatódik.

A tárgyalótermet a TEK és a BVOP kommandósai biztosították.

Korábban arról írtunk, hogy a Budapesten Hasszán F. csak Görögországban használható, havonta százötven euró elköltésére alkalmas bankkártyáját letiltották, mert nem jelent meg a havonta szükséges helyszíni ellenőrzésen. Natasha Bertaud, az  Európai Bizottság illetékes szóvivője idén áprilisban azt közölte: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjaként azonosított szíriai férfi részt vett abban a programban, melyet az ENSZ menekültügyi hivatala (UNHCR) indított, és melynek keretében bankkártyán keresztül támogatták pénzzel azokat, akik nemzetközi védelemben részesültek, és így legálisan tartózkodtak Görögországban.

(MTI, Mandiner)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. november 13. 20:10
Sajnos olyan országnak nem lehet kiadni, ahol van halálbüntetés. (Pl. ezért nem adták ki nekünk sem az osztrákok Matuska Szilvesztert, csak ha megígértük, hogy nem kap kötelet.) És sajnos ezt a görényt agész életében nekünk kell majd etetni (tuti, hogy életfogytot kap). Mondjuk a disznózsírt nem sajnálnám tőle. Mondjuk minden reggelire zsíros kenyér, de már megkenve. :-)))))
Paskai
2019. november 13. 18:11
F. mint Ferenc?
Zsolt75
2019. november 13. 17:09
Kiadni Szíriának, oszt jónapot.
reggeli
2019. november 13. 16:55
Valaki elmagyarázná, mi a faszom az, hogy exterrorista? Az olyasmi, mint az extömeggyilkos? Az volt, de már nem az? Életre keltek az áldozatai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!