PS: Érd ellenzéki polgármestere megfosztaná a közgyűlést a privatizációt korlátozó jogaitól

2019. november 05. 13:39

A Pesti Srácok információi alapján a Pest megyei település ellenzéki polgármestere megfosztaná a közgyűlést privatizációt korlátozó jogaitól.

2019. november 05. 13:39

A portál információ szerint a közgyűlés döntési kompetenciája mellett a döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét is elvenné öt évre az érdi közgyűléstől a város újonnan megválasztott polgármestere. Mint írják, Csőzik László – aki az ellenzéki összefogás által került a városvezetés élére, és némi ellentmondásba került eddig ígéreteivel – Horváth Csaba zuglói polgármesterhez korábbi – azóta megváltoztatott – előterjesztéséhez igen hasonlót nyújtott be a mostani alakuló közgyűlésre.

A PS megkérdezte az érd Fidesz elnökét, aki a következőket nyilatkozta: „Nem tudjuk, hogy mi indokolja ezt a sietséget és ezt a demokratikusnak jóindulattal sem nevezhető eljárást egy olyan politikus részéről, aki a kampányában az átláthatóságot helyezte előtérbe. Fennáll a veszélye annak is, hogy Csőzik László (a 2006 előtti helyzethez hasonlóan) gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene.” T. Mészáros András azt is elmondta, hogy Érdet 40,5 milliárd forinttal és jelentős városi vagyonnal adták át az új baloldali városvezetésnek. Hozzátette: ezek megőrzése 70 ezer ember alapvető érdeke.

A Mandiner kora délután az előterjesztések között rábukkant az idézett előterjesztésre, azonban a változtatást leíró mellékletre már nem. Az érdi közgyűlés kedd 17 órától tartja alakuló ülését. 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2019. november 05. 18:42
Csőzik egy gátlástalan féreg. Zugügyvéd a legmocskosabb fajtából.
Menhetten
2019. november 05. 17:59
" Látom, a sajtó egy része azt állítja, hogy a DK és az MSZP elvette és maguk közt osztotta szét a fideszes bizottsági helyeket a Fővárosi Közgyűlésben. Akkor a tények szikáran, hogy mindenki értse: 1. A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén kötelező megválasztani a bizottsági tagokat, mert csak így tekinthető megalakultnak a Közgyűlés. 2. A Fidesz szerette volna megakadályozni a Közgyűlés mai megalakulását, ezért nem vették át a bizottsági helyeket. 3. Hogy mentsük a helyzetet, ezért a frakcióvezetőkkel, Horváth Csabával (MSZP) és Soproni Tamással (Momentum) felosztottuk ideiglenesen a bizottsági helyeket. Vagyis az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a DK is adott ideiglenesen bizottsági tagokat. 4. Amikor a Fidesz hajlandó mégis átvenni a bizottsági helyeit, azonnal át is adjuk nekik. 5. Ez történt ma. Senki senkitől nem vett el semmit és senki nem osztogatott öncélúan bizottsági helyeket. Az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a DK együtt nem hagyta, hogy a Fidesz megakadályozza a Közgyűlés megalakulását."
olajfa1
2019. november 05. 17:08
Még szerencse hogy "demokrata" Érd polgármestere! Mi lenne ha diktatórikus lenne? ...
olajfa1
2019. november 05. 15:32
Csak egyetlen egyszer győzzenek az ál-liberál-bolsik egyetel egy szavazattal! ÉS MÁRIS KÁNOÁN! ÖVÉK AZ EZERSZÁZALÉKOS HATALOM A VILÁG VÉGEZETÉIG! SŐT MÉG AZON TÚL IS! Mert ""ez a haaarc lesz a vééggső csaaaak összefogni máááá"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!