Benkő: Magyarország támogatja az EU biztonsági és védelmi képességeinek erősítését

2019. november 12. 18:53

A fejlesztéseknek ezzel ellenkezőleg az észak-atlanti katonai szövetséget is erősíteniük kell – fejtette ki a honvédelmi miniszter Brüsszelben.

2019. november 12. 18:53

Magyarország határozottan támogatja azon intézkedéseket, amelyek célja megerősíteni az Európai Unió cselekvőképességét a biztonság- és védelempolitika területén – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter kedden Brüsszelben.

Nem a NATO rovására kell a védelmi képességeket fokozni, a fejlesztéseknek ezzel ellenkezőleg az észak-atlanti katonai szövetséget is erősíteniük kell – mondta a tárcavezető, miután európai uniós kollégáival tárgyalt.

A tanácsülésen tizenhárom új projektet fogadtak el az EU védelmi dimenziójának erősítését célzó, úgynevezett állandó strukturált együttműködés (PESCO) keretében.

Újságírói kérdésre válaszolva Benkő elmondta, arról nem született megállapodás, hogy milyen feltételekkel vehetnek részt harmadik országok PESCO-projektekben, és szerinte nem is fog egyhamar egyetértés születni.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2019. november 12. 19:37
"Benkő: Létrejön a regionális különleges műveleti parancsnokság - (hogy) egy esetleges különleges jogrendre történő áttérés esetén ne legyen probléma a közigazgatásban, az egészségügyi ellátásban, az oktatásban, a közlekedésben vagy az energiaellátásban." Rendkívüli állapot elrendelése esetén, a belső ellenség megfékezésére. Régi formájában munkásőrségnek hívták. A NER-t meg A Pártnak.
3M..
2019. november 12. 19:36
Micsoda pálfordulás egy olyantól, aki a Magyar Néphadseregre esküdött föl. Most pedig Magyarország halálos ellenségeivel parolázik. Hazaáruló. Szebb Jövőt!
Akitlosz
2019. november 12. 19:33
Hiába a képesség, ha úgysem mernek élni vele. Aztán meg egy seggel két lovat nem lehet megülni. Vagy EU vagy NATO, a két társaság nem kompatibilis egymással. És nem az EU az erősebb, ezért is nem viszi sokra, még a saját tagállamai is inkább a NATO azaz az Amerikai Egyesült Államok oldalára állnak.
Csernobil - Kurszk - Lada Granta
2019. november 12. 19:23
Huxit pedig sose lesz!... A legnagyobb meghasonlás lehet fideszesnek lenni. :P :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!