A Mátrai Erőmű bezárását sürgeti az LMP

2019. november 18. 13:32

A pártnak arra is van elgondolása, miként lehet körültekintően kivenni a rendszerből a Mátrai Erőművet – közölte Csárdi Antal.

2019. november 18. 13:32

Csárdi Antal hangsúlyozta: Magyarország egyik utolsó szénerőműve ez, amelynek leállításával „el kell végre indulni a 21. század irányába”, a megújuló energiaforrások felé nyitva a szén- és az atomenergia helyett. Csárdi Antal szerint a magyar kormány számára mindig sokadik szempont csak a környezetvédelem ügye, holott nem kellene olyan technológiák használatát engedni, amelyek egyértelműen veszélyesek az egészségre.

Kérdésre válaszolva azt közölte: van elgondolásuk arról, miként lehet körültekintően kivenni a rendszerből a Mátrai Erőművet. Az erőműben és az azt kiszolgáló bányában dolgozókra utalva azt is mondta, nem lehet húszezer embert egyik napról a másikra az utcára tenni, és szerinte egy jól átgondolt szervezéssel meg lehet oldani a dolgozók álláshoz juttatását.

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
krisztoforo48
2019. november 20. 06:28
Az összes mókust össze kell fogdosni és zsupsz,be a kerékbe.
Megtalálta
2019. november 20. 02:30
"LMP: Paks II-nek és az atomenergiának csak alternatívája van" https://mandiner.hu/cikk/20190216_lmp_paks_ii_nek_es_az_atomenergianak_csak_alternativaja_van Kussolhattok energetikaügyben, irtanivaló tetvek.
Vakfolt
2019. november 19. 10:20
"Kérdésre válaszolva azt közölte: van elgondolásuk arról, miként lehet körültekintően kivenni a rendszerből a Mátrai Erőművet. Az erőműben és az azt kiszolgáló bányában dolgozókra utalva azt is mondta, nem lehet húszezer embert egyik napról a másikra az utcára tenni, és szerinte egy jól átgondolt szervezéssel meg lehet oldani a dolgozók álláshoz juttatását." Mind a 20 ezer kap egy kulcsot, körbejárnak és bezárnak. Aki egy életen át bányászkodott, azt hogy akarod átszervezni? Fodrász lesz, vagy műkörmös? Nem lehet mindenki média szakember.. Amúgy a németekkel egyeztettél? Ott épp csúcson járnak a barnaszenes erőművek, nekik nem kell bezárniuk? Zárjuk be Paksot, is ne is bővítsük, aztán majd szélforgókat hajtogatunk és fújjuk, hogy legyen áram, vagy majd kapunk puszira a német napelemekből, ha süt a nap? Miért nem lehet szépen csendben kiszenvedni, miért kell az embereket ökörségekkel izgatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!