LMP: A kormány állítson le minden építkezést a Városligetben

2019. október 18. 12:29

Klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket – mondta a párt budapesti elnöke.

2019. október 18. 12:29

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben – mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket.

Heltai László szerint az éghajlatváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás különösen érezteti hatását Budapest belvárosában, ahol kevés a zöldfelület, a tiszta levegő. A Liget Budapest Projekt ezzel szemben a Városliget jelentős részét „lebetonozza”, óriási kárt okozva ezzel a fővárosnak – mondta.

Kiemelte, Karácsony Gergely új főpolgármester, valamint a  Városligettel szomszédos valamennyi kerület új vezetője ellenzi a terület beépítését. Ezért amennyiben a kormány tekintettel akar lenni az emberek véleményére, akkor el kell felejtenie az oda szánt „betonépületeket” és a területet közparkként kell megújítania a polgárok bevonásával.

Heltai László kérdésre válaszolva elmondta, Karácson Gergely támogatását korábban egy nyolcpontos, úgynevezett zöld minimum programhoz kötötték, amelynek első eleme megvalósulni is látszik a klímavészhelyzet elismerésével. Az LMP ennek részeként a zöldfelületetek felmérését és szigorú védelmét tartja a legfontosabbnak – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a ló néz, a csikó lát
2019. október 18. 17:10
Nyilvánvaló, hogy mi történik ezekben az órákban Ferencvárosban és a többi helyen, ahol kopaszok helyett most thürmergyulák és hasonló sakálok állnak a megválasztott polgármesterek útjába. Lehet, hogy a választóknak el kell még menniük néhányszor, hogy bevegyék a hivatalokat. Addig nem ártana mindegyik bejárat elé egy webkamera, csak hogy lássuk a papírrágcsálókat jönni-menni. Amit csinálnak, az ugyanis bűncselekmény. Meg az is, aminek a bizonyítékait most fejvesztve hordják kifelé.Ezeknek az embereknek választaniuk kell, vagy ők mennek a darálóba, vagy a papírjaik. Ők már döntöttek, de rajtuk kívül mindenki másnak az az érdeke, hogy a papír meneküljön meg, ne ők. És ebbe beleértem a jobboldali választókat.
Crüwel
2019. október 18. 15:35
Na hajrá asó kapa kézbe aztán lehet fát ültetni gyerünk gyerünk... Törjétek a betont aztán mehet a fa. Ja amúgy balfasz elempísek, karigeri mit is akar még, új rendezési terv?? Döfi tehát kifelé a szabad természetbe lehet betonozni gőzerővel ,- dugjátok fel magatoknak a kilimaxhelyzetet.. :)
írmag
2019. október 18. 15:15
Ötletelő, magyarellenes félkegyelműek!
Sulammit
2019. október 18. 15:13
A fejetekben van klímavészhelyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!