Legfeljebb kisebb változások lehetnek az Európai Bizottság összetételében

2019. október 24. 09:42

A területek robbanásszerű újraosztása csak akkor képzelhető el, ha Macron második jelöltjét sem fogadják el.

2019. október 24. 09:42

Nem valószínű, hogy nagy változások lesznek az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság összetételében a román és francia jelöltekkel kapcsolatos problémák ellenére – mondta Szabó Dávid József külpolitikai elemző az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Az elemző ezt azzal támasztotta alá, hogy túl nagy politikai tőkét invesztáltak már az új bizottságba, a területek robbanásszerű újraosztása csak akkor képzelhető el, ha Emmanuel Macron francia elnök második jelöltjét sem fogadják el, és az elnök megpróbálja megakasztani a jelöltállítási rendszert.

Eddig három pártcsaládból három biztosjelölt bukott meg, ha nem akarják kockáztatni, hogy Franciaország megakassza a rendszert, akkor a kritikáktól függetlenül, előbb vagy utóbb elfogadják majd Macron jelöltjét – közölte az elemző.

Szabó Dávid József azt mondta, a román jelölt pozíciót gyengítheti, hogy nincs mögötte politikai többség az országban, Ursula von der Leyen azonban jelen állás szerint megvárja, amíg feláll az új román kormány és megnevezi delegáltját.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!