Karácsony: Megtörtént az átadás-átvétel

2019. október 17. 11:57

Karácsony kezdeményezni fogja az új fővárosi közgyűlésben, hogy Tarlós István és Demszky Gábor is a főváros díszpolgára lehessen.

2019. október 17. 11:57

Megtörtént az átadás-átvétel, ami egy rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett, barátságos folyamat volt – jelentette ki Karácsony Gergely a Városházán tartott sajtótájékoztatóján. A vasárnap megválasztott főpolgármester elmondta, hogy hosszú, négyszemközti beszélgetést folytatott Tarlós Istvánnal, aki ígéretet tett neki, hogy ha bármiben segítségre szorul, vagy a véleményére kíváncsi, akkor ő nyitott arra hogy segítse a munkáját. Ezzel kapcsolatban hozzá tette, hogy „vissza kell húzni a politikát a normális politika szabályai közé”. „Az ellenfelek nem ellenségek” – vélekedett a főpolgármester.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy „nagy felelőssége van abban, hogy a háborgó lelkeket megnyugtassa, hogy Budapesten az együttműködés lesz a meghatározó”, hozzátéve, hogy tudja, hogy a bizalmat amit megkapott, meg is kell szolgálnia, hogy megmaradjon.

Hivatali elődjéről szólva Karácsony Gergely elmondta, hogy kezdeményezni fogja az új fővárosi közgyűlésben, hogy Tarlós István és Demszky Gábor is a főváros díszpolgára lehessen. Hozzátette, hogy bár szerinte egyikük sem volt hibátlan, mind a ketten „nagyon szerették a fővárost”. Karácsony ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy neki is lesznek hibái, vagy rossz döntései, de igyekszik szolgálni Budapestet.

Karácsony személyi cserékről is beszélt. Azt mondta: „semmilyen vérengzésre, vagy politikai boszorkányüldözésre nem kell számítani, fél év türelmi időt mindenki fog kapni aki itt szolgált, hogy kiderüljön mennyire tudunk együtt dolgozni”.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy szeretné végrehajtani a programját. Szerinte „új korszakot kell megnyitni, hogy Budapest tudjon reagálni azokra a kihívásokra amelyekkel a világ városai mindenhol szembenéznek.” Az azonnali.hu kérdésére Karácsony elmondta, hogy tervezi kitűzni a pride-zászlót, de csak akkor amikor a pride-felvonulás lesz.

Karácsony megismételte, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén meghozzák majd a döntést, hogy új épület nem épülhet a ligetben. Hozzátette, hogy volt olyan épület, ami már rendelkezett építési engedéllyel, de miután a bíróságon megtámadták, azt a bíróság vissza is vonta. 

A sajtóhírekre, miszerint Molnár Zsolt valóban alpolgármester lehet, Karácsony azt mondta, hogy: „még nem szeretne semmilyen személyi javaslatot cáfolni, vagy megerősíteni”. Hozzátéve, hogy az elkövetkező napokban meglesznek a személyi javaslatai.

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apik
2019. október 17. 20:24
A Budapestiek felkoptek es ala alltak....
zakar zoltán béla
2019. október 17. 19:28
A képen egy ember és egy lótusz!
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. október 17. 19:07
Karácsony rettenetesen kirekesztő. Mindennap kinn kell lennie a szivárványos zászlónak! Nem egy napig tart a szolidaritás! Náci!
még fokozza
2019. október 17. 19:03
A fővárosnak valahogyan segítenie kellene a migránsokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!