Gyurcsány: Október 13-án a Fidesz politikája ellen lázadtak fel

2019. október 21. 13:57

Jakab Péter, Szabó Tímea, Tóth Bertalan és Keresztes László Lóránt is reagált a magyar kormányfő napirend előtti felszólalására.

2019. október 21. 13:57

Október 13-án elkezdődött a nemzet újraegyesítése, az önkormányzati választáson a szavazók belépőjegyet vettek a 2022-es kormányváltásra – reagált elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn a miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlésben. Az ellenzéki politikus  köszönetet mondott azoknak a szavazóknak, akik október 13-án „nem engedve se fenyegetésnek, se zsarolásnak, se megfélemlítésnek”, a belátásuk szerinti leghitelesebb ellenzéki jelöltre adták a voksukat.

Úgy értékelt: október 13-án 4 millió „honfitársunk” 10 megyei jogú városban, a fővárosban és számtalan kisebb településen megvette a belépőjegyet a 2022-es kormányváltásra.

A Jobbik frakcióvezetője azt mondta: a kormányoldal eszköze a gyűlölet, a gyűlöletkeltéssel akarják a magyarokat egymás ellen fordítani, míg az ellenzék eszköze a szolidaritás, az egymás mellett való kiállás, a tisztesség és a valódi bajtársiasság. „Október 13-án a nemzet újraegyesítése elkezdődött” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc: Lázadás volt

A volt kormányfő szerint egy világos üzenet, ami október 13-án. Szerinte nem egyszerű önkormányzati választás volt, hanem a Fidesz politikája elleni lázadás. Szerinte Orbánnak arról kellett volna beszélnie, hogy itt meg ott nem csináltuk jól. De ezt nem hallottam ki – jelentette ki. Majd arról beszélt, hogy 30 évvel ezelőtt Orbán még kiállt a sajtószabadság mellett, most meg szerinte nem lehet arra büszke a kormánypárt egy szavazatra sem, azért, mert a sajtó nem szabad. Hova lett ez a bátor ifjú? – fogalmazott a DK elnöke. 

Kitért a török agresszió kapcsán mutatott magyar kormányzati álláspontra, szerinte részben felelős a kurd gyerekek haláláért a magyar kormány és Orbán Viktor. Majd végezetül arról beszélt: két év múlva boldog és emberi szövetségeseket szeretne látni az ellenzéki pártok között.

Szabó Tímea: Úgy szabadítjuk fel az országot, ahogy Budapestet

Szabó Tímea beszéde kezdetén boldog karácsonyt kívánt, majd az önkormányzati választásra térve úgy fogalmazott: Miniszterelnök úr drága, maga szórakozik velünk? Úgy vélte, a budapestiek rájöttek, hogy a luxushentergő Borkai Zsoltból százak vannak a Fideszben. Borkai Zsolt az maga a Fidesz – jelentette ki, aki szerint ez volt Karácsony sikerének oka. (Itt leidiótázott egy közbeszóló képviselőt).

Kijelentette: befogjuk tiltani a Lokál terjesztését Budapesten, az önkormányzati kilakoltatásokat leállítják, eljön az emberség politikája Budapesten, valamint ki fogják hirdetni a klímavészhelyzetet – a „szabad városok” szövetségével egyetemben. Szerinte ahogy Budapest felszabadult, úgy fogják az országot felszabadítani. Ennél a pontnál kikapcsoltatta Kövér László a képviselőnő mikrofonját.

MSZP: Együtt készülünk 2022-re

Az ellenzéki együttműködés folytatását ígérte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszolva. Az MSZP elnöke azt mondta, „együtt fogunk készülni 2022-re”. Közölte, az ellenzéki pártok megértették a választók üzenetét, most a szabad városokban kell bizonyítaniuk.

Azt mondta, az ellenzéki vezetésű településeken a kormány által elmulasztott feladatokat kell elvégezni, például a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését.

Keresztes László Lóránt: Bizonyíthat az ellenzék

Óriási vereség volt a kormánypártoknak az október 13-i önkormányzati választás – jelentette ki Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva.

Az ellenzéki politikus elmondta, hárommillió ember él olyan településen, ahol ellenzéki városvezetés van. Most egy olyan időszak következik, amikor bizonyítani kell a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek, az a feladatuk, hogy bebizonyítsák, tudják becsülettel, hatékonyan, tisztességgel vezetni a településeket – hangoztatta.

Hozzátette: a kormánynak biztosítania kell a települések vezetéséhez szükséges feltételeket, ezt ma nem teszi.

(Mandiner, MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2019. október 22. 21:37
Amikor a jobbik még azt hazudta, hogy nemzeti értékrendű volt azért nem foghatott össze a fidesszel mert a ballib sajtó, de a BBC és a többi main stream is folyamatosan nácizta meg fasisztázta a jobbikot. Most, hogy a balosokkal összefogtak őrült nagy a csönd és nagyon sok helyen kellett az kb 10%, hogy ne a fidesz nyerjen. Szerintem most az EU-ban mindennap az arcukba kellene nyomni, hogy csak náci segítséggel tudott a Karácsony nyerni. Senki nem hiszi el a világban, hogy egy náci megjavulhat. Kellene szervezni egy tüntetést a főpolgármesteri hivatal elé, hogy nem kell náci segítséggel megválasztott főpolgármester.
Berecskereki
2019. október 21. 14:56
Álhírgyártók az ellenzéknél Bősz Anett irgalmatlan kamuhírt terjesztett Mészáros Lőrincről, majd „gázszerelőzve” kért bocsánatot https://pestisracok.hu/bosz-anett-irgalmatlan-kamuhirt-terjesztett-meszaros-lorincrol-majd-gazszerelozve-kert-bocsanatot/ Túl engedékeny a törvény és mindent be lehet seperni a véleményszabadság mögé.
Berecskereki
2019. október 21. 14:50
Ilyenek lesznek az ellenzéki önkormányzatok? „Az ÁSZ ellenőrzése megállapította, hogy Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat a tulajdonosi jogait nem szabályszerűen gyakorolta,mivel a tulajdonosi joggyakorlás kereteit az Önkormányzat nem szabályszerűen alakította ki, a társaság javadalmazással összefüggő szabályzatát nem alkotta meg.A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vagyongazdálkodása nem voltszabályszerű, a 2015 -2017. évi számviteli beszámolók mérlegeit nem támasztotta alá leltárral, ezért az éves beszámolók nem voltak megalapozottak.” https://asz.hu/storage/files/files/sajto_osszefoglalok/2019/19136_sajto.pdf
Coccothraustes
2019. október 21. 14:37
A moskékkalíciós komcsik amikor csak tehették rárontottak a saját nemzetükre. Mindig is Moszkva érdekeit szolgálták mint az elődeik. Most az EU és Soros seggét nyalják. A magyarok már látják ezt, ennek köszönhető a kilencedik bukott baloldali választási eredmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!