Tömegesen másolhatta az aláírásokat Zuglóban a Munkáspárt és a Mi Hazánk

2019. szeptember 16. 22:48

Az Index szerint halottak aláírásait találták több jelöltjük aláírásgyűjtő ívein.

2019. szeptember 16. 22:48

Halottak aláírásait találták a Munkáspárt és a Mi Hazánk több jelöltjénk aláírási ívein – írja az Index. A visszaélésekre a zuglói Helyi Választási Bizottság vezetője, Papp Imre hívta fel a figyelmet. 

Várnai László, a Civil Zuglóért Egyesület polgármesterjelöltje szerint intézményesen másolhatták az aláírásokat, csak – a csalók szerencsétlenségére – olyan adatokat kaptak valahonnan, amik között halottak is szerepeltek. 

Várnai szerint nincs értelme feljelentést tenni, ha a jelölteket ettől függetlenül is nyilvántartásba veszik. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2019. szeptember 17. 07:51
Karácsony éjszakája, Az őrült naplója, mint további ajánlott művei a főváros önkormányzati választásra.
annamanna
2019. szeptember 17. 00:13
"Tízből kilenc halott a Mi hazánkot ajánlotta - holtbiztosra mentek A Civilzugló Egyesület a kéthetes ajánlási periódus alatt több, mint 1500 aláírást gyűjtött, adott le, mind a 15 körzetben kopogtattunk és minden jelöltünket nyilvántartásba vették, de az általunk leadott 1500 aláírás közé egyetlenegy hallotté sem került bele. Ez nem is lehetséges, ha valaki tisztességesen gyűjt, az utcán vagy házról házra járva kopogtatás közben találkozik az állampolgárokkal. Mikor a támogatást kérjük, a lakcímkártyáját leellenőrizve, beszélgetve mindig meggyőződünk róla, hogy az adott személy élő-e vagy sem. Temetőkben, éjfél után pedig nem gyűjtünk. A tréfát félretéve, ezek a pártok a munkát, a lakossági találkozásokat elkerülve - tán nem támogatnák őket elegen? - egész egyszerűen más pártoktól kapott régi, illegálisan rögzített adatokat, lemásolt ajánlóíveket írtak át, az aláírásokkal együtt. Ez természetesen mind a választás rendjének megsértése, mind magán és közokirat hamisítás Büntetőtörvénykönyvi tényállását kimeríti. Remélem e nyilvánvaló csalások ellen ugyanolyan rámenősségel és gyorsasággal jár el a rendőrség, mint Pikó Andrásék ellen. Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy akik ilyen nyilvánvaló csalást követnek el, azaz az ajánlásokat hamisítással szerzik, azok miért indulhatnak a választáson? Miért nem zárják ki őket automatikusan a választásból? - Mindazonáltal a polgármesterjelölti vitára - ha már egyszer nyilvántartásba vették őket - a többi jelölt mellett várjuk a Mi hazánk és a Munkáspárt polgármesterjelöltjét is, alkalmat adunk nekik, hogy magyarázatot adjanak a megmagyarázhatatlanra. Csak arra kérem őket, hogy ajánlóikat ne hozzák magukkal!" https://varnailaszlo.blog.hu/2019/09/15/miert_ajanlhatnak_hallottak_kepviseloket_polgarmestereket
Robur
2019. szeptember 16. 23:50
A narancscsicska pártok csalnak? Nahát.
kunfia
2019. szeptember 16. 23:18
Ha jobban megvizsgálták volna a Fidesz íveit,ugyanazok a halottak ott is aláírtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!