Patkány-ügy: Karácsony aláírásokat gyűjt a rendkívüli közgyűlésre

2019. szeptember 24. 11:16

Két héten belül össze kell hívnia Tarlós Istvánnak a rendkívüli ülést – jelentette ki sajtótájékoztatón a zuglói polgármester.

2019. szeptember 24. 11:16

Kedden a sajtó képviselői előtt megerősítette Karácsony Gergely, hogy annak ellenére érvényesnek tekintik Tripon Norberttel a közgyűlés rendkívüli ülésre való kezdeményezést, hogy azt tegnap két főpolgármester-helyettes szabálytalannak minősítette. Elmondta: aláírásokat fognak gyűjteni ahhoz, hogy összehívhassák azt.

Trippon Norbert, a fővárosi közbeszerzési bizottságának elnöke arról beszélt előtte, hogy felháborítónak tartja a Fidesz képviselőinek távolmaradását a keddre összehívott bizottsági ülésről.

Hisztériakeltés a cél a városháza szerint

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, Zugló polgármesterének a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében kedden bejelentett kezdeményezésével nem lehet más a célja, mint a hisztériakeltés és a nyilvánosság szándékos félrevezetése - közölte Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes kedden az MTI-vel.

A főpolgármester-helyettesek közös közleményükben értelmezhetetlennek nevezték Karácsony Gergelynek a patkánymentesítési közbeszerzés ügyében rendkívüli közgyűlési ülés összehívására vonatkozó kezdeményezését, mivel – mint írták – a közgyűlésnek egy ajánlattevő és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) között folyamatban lévő ügyben nincs is kompetenciája.

„Karácsony Gergely úgy viselkedik, mint az, aki kiabál, pedig az ő háza ég” – fogalmaztak, hozzátéve: „érthetetlen, miért izgágáskodik”, mivel az üggyel kapcsolatos közigazgatási pernek nem is szereplője a fővárosi önkormányzat, az a Bábolna Bio Kft. és a KDB között zajlik.

Nincs megsemmisített szerződés

A bíróság arról határozott, hogy eljárási hibákat lát a KDB-nél, amelynek ez ellen még felülvizsgálati kérelem benyújtására van lehetősége. A bíróság tehát az ügy érdemében nem döntött, a nyertes konzorcium alkalmasságáról nem foglalt állást, a fővárosi önkormányzat tevékenységéről semmilyen negatív állásfoglalást nem tett – közölték. Kiemelték: a bíróság a szerződést nem semmisítette meg és a referenciákat nem minősítette.

Szeneczey Balázs és Bagdy Gábor kitért arra is, hogy a főváros vonatkozásában egyre kevésbé érhető Karácsony Gergely „kétségbeesett viselkedése”. Nem világos, kivel is vitatkozik, jelen esetben jogilag gyakorlatilag a KDB állásfoglalását kérdőjelezi meg, amely szerv a beszerzési eljárás során a Bábolna Bio Kft. által indított jogorvoslati eljárásban - a referenciaigazolások tárgyában is – a fővárosi önkormányzatnak adott igazat. A fővárosi önkormányzat nem is tehetett mást, mint hogy az RNBH konzorciummal köt szerződést – tették hozzá.

(Mandiner, MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. szeptember 24. 15:19
Patkány-közgyűlést hívnak össze Karigeri vezetésével és Bangóné, Tordai, Jákob, Újhülye, Hadházi, SzélBerni satöbbi patkányok részvételével...
zakar zoltán béla
2019. szeptember 24. 14:10
fodorgaby/j.
zakar zoltán béla
2019. szeptember 24. 14:09
s. buta / Bné nyomán: Nem pestises, de pávaián...
Berecskereki
2019. szeptember 24. 12:42
A Hajógyári-sziget bejáratánál már lebontotta a sorompót? Lesz Nagy Októberi Óbudai Forradalmi Felszabadulás (NOÓFF) ? Mikor? Esetleg érdeklődés hiányában elmarad? Szegény Karácsony, nagyon szennyes tápszert fogyaszthat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!