Orbán: Államcél az erőteljes demográfiai politika

2019. szeptember 05. 12:45

A családtámogatási rendszerben akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek – jelentette ki a magyar kormányfő.

2019. szeptember 05. 12:45

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. A kormányfő kijelentette, a demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani, ahogyan azt az „esztelen” zöld érvelést is, amely szerint a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne.

Orbán Viktor azt is mondta, a családtámogatási rendszerben akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket.

Úgy összegzett: a magyar demográfiai politika sikerességének feltétele, hogy a kereszténység visszaerősödjön Európában, hogy „legyenek társak”, és a magyar nemzeti össztermék 2030-ig minden évben legalább 2 százalékkal haladja meg az unió gazdasági növekedésének átlagát. Mindezen felül pedig ki kell tartani – hangoztatta a miniszterelnök.

(MTI)

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hozzászólás
2019. szeptember 06. 18:36
Kemény, hogy az államcél mögött háttérbe van szorítva az ember.
Menhetten
2019. szeptember 06. 13:01
Az vak, aki nem látja, hogy Orbán fél... Nagyon fél és megpróbál "magyarázatként " valóságot hajlítani ! Ekkora otromba tudománytalan blődséget még min. elnök nem mondott 2 VILÁGHÁBORÚRA ! Ez színtiszta történelemhamisítás! Ezek a kijelentések enyhén szólva tudománytalanok, valószínűleg az a célt szolgálják, hogy indokolni próbálják a miniszterelnök autoriter politikáját – hallottam a rádióban. A történész tévedésnek tartja a két világháború összemosását és azt is, ha belső konfliktusokra vezetik vissza, polgárháborúknak nevezi azokat. Akik így látják, nem veszik figyelembe a nemzetközi hatásokat, nem történészek, hanem általában populista, szélsőséges ideológusok. Minden bizonnyal azért teszik ezt, mert így próbálják magyarázni, szerintük miért kell szigorú szabályokat hozni, miért kell az önálló gondolkodást visszaszorítani, a civil társadalmat megbénítani. Ha nincs „rend” jönnek a belső konfliktusok, aztán a polgár-, illetve világháború. A történész szerint Orbán téved, ha azt hiszi, a népességfogyást háborúk okozzák. Ilyet az mond, aki az ideológiát a tudomány és a tények fölé helyezi.
Belakiss
2019. szeptember 06. 08:55
Államcél a folyamatos lopás.
annamanna
2019. szeptember 05. 20:22
Ami a gyereknevelést illeti, ahhoz nagyon is pénz kell; de alapvetően nem a pénznek kell motiválnia a gyerek megszülését, mert az valahol UGYANÚGY PROSTITÚCIÓ, ebben az esetben ÁLLAMILAG ELVÁRT PROSTITÚCIÓ, mintha gyerek nélküli szexuális szolgáltatásról volna szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!