Karácsony lebontaná a Szabadság téri emlékművet

2019. szeptember 05. 16:08

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltnek nem a szovjet „felszabadítással” van baja, hanem a tér másik oldalán álló, a német megszállás áldozatainak emlékművével.

2019. szeptember 05. 16:08

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje megállapodott Karácsony Gergellyel, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével abban, hogy főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a német megszállás áldozatainak emlékművét – írták közleményükben a liberálisok.

Közleményük szerint:

A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren. Elfogadhatatlan, hogy a kormány dicsérő szavakkal asszisztál a Horthy-kormány antiszemita oktatási miniszterének szoboravatásához, és annak a Kornis Gyulának az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett, aki előkészítette a holokauszt borzalmait” – fogalmaznak.

Ezért állapodtak meg Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölttel, hogy ha ő győz, akkor a Szabadság téri emlékmű a szoborparkba kerül.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2019. szeptember 11. 21:30
Jó ötlet. Most még nem érett meg a helyzet, de ha bukik a ner, akkor az indulatokat le kell vezetni. Ez a hazug ocsmányság megérdemli, hogy a Sztálin szobor sorsára jusson.
nyugalom
2019. szeptember 09. 17:02
Ez nyögős annyi hülyeséget hord össze, hogy az már fáj. El akarja hitetni, hogy mindenről majd egyedül dönthet! Kérem, ez nem így működik! Tudja, de az összes szadeszes régi tiltakozást összeszedte, és fújja, fújja, nyal nekik, és azt hiszi, minden választó hülye!
Mia szösz
2019. szeptember 08. 15:49
„A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni," Nem tudnak olvasni? A szoboregyüttes A NÉMET MEGSZÁLLÁS ÁLDOZATAINAK az emlékműve. Az egész országban, az országnak okozott minden gazdasági kárra, Budapest lerombolására, minden országlakosnak okozott háborús veszteségre, szenvedésre emlékeztet. Nem-megszállt országokat is sújtott a háború, de sokkal kevesebb emberi és anyagi pusztulást okozott. Erre gondoljon, aki látta pl. Prágát épen megmaradva a háború után. Ezek az hisztérikus magyargyűlölők azt hiszik, hogy a német megszállásnak csak és kizárólag zsidó áldozatai voltak. A magyarok veszteségei? Szenvedései? - Az semmi. Nem mondom, így is lehet gerjeszteni az antiszemitizmust.
airmax
2019. szeptember 06. 14:04
Még pár szó a birodalmakról... Természetesen most is van olyan birodalom akit igyekeznek az itteni ügynökeik haszon reményében kiszolgálni... (az usa-t is ide értem, de most inkább másról beszélnék...) Lényeges, hogy a hazai jobboldal sem ellenezne szerintem egy európai birodalmat, amelyik tagjai szívesen lennénk.... ÁM NEM MINDEGY, hogy milyen megegyezés mentén jön létre ez az európai birodalom... Ha úgy, hogy a nemzetállamok, a korábbi EU szerződések szellemében önálló partnerek, úgy semmi baj... Volt már ilyenre példa mondjuk a monarchia idejében... (először ott is kicsit átmalmoztak az osztrákok, de ezen sikerült később korrigálni...) De ha csak egy Brüsszelből diktáló, és a nemzetek önrendelkezéssel mit sem törődő birodalomba akarnak besorozni azt messzemenően ellenzem... Gyurcsánynét baromira nem érdekli a nemzeti önrendelkezés, ... felmenőihez híven birodalmi ügynöki javadalmazásért bármire képes a honfitársai ellenében is.... Márpedig a gazdasági harcok hátterében nem kérdéses, hogy egy ilyen kiszolgáló ügynöki irányítás mellett mi jutna a magyar embereknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!