Vona kitenné a pártokat az önkormányzatokból

2019. augusztus 06. 07:44

A Jobbik volt elnöke, jelenlegi vlogger nyilvánosság elé állt ötleteivel – írta a Magyar Hang a honlapján.

2019. augusztus 06. 07:44

A Magyar Hang – amely részt vett az eseményen – honlapján arról számolt be, hogy Vona egy olyan törvényjavaslatot készítene, amely megtiltaná pártoknak, hogy az önkormányzati választásokon induljanak. 

Mint ahogy azt kifejtette, a javaslat értelmében a voksoláson csak magánszemély, vagy egyesület tagja indulhatna, ugyanis szerinte „a pártok nagyon sokat ártanak az önkormányzatiságnak”. Arra hivatkozott, hogy egyrészt a pártpolitika megkülönböztet településeket – hiszen vannak fideszes, vagy éppen jobbikos városok –, másrészt pedig sok esetben értelmes ügyeket éppen a pártos politika gáncsolja el.

Ő ugyancsak a negatívumok közé sorolta, hogy az önkormányzatiságot kontraszelektálja a pártpolitika: megfogalmazása szerint „logóparaziták kerülnek be a képviselő-testületekbe”, sok esetben alkalmatlan emberek, míg tehetséges polgárok inkább meg sem méretik magukat. A tervek szerint másfél-két hónap elteltével a beérkezett vélemények alapján egy konkrét törvényjavaslat is születik – írta meg a Magyar Hang.

Az is kiderült, hogy azt egyelőre titok övezi, kik vesznek részt a szöveg kodifikálásában, vagyis a konkrét javaslat megszövegezésében, de azt már tudni, hogy a beérkező vélemények szűrésében azért Vona Gábor komolyan részt vesz, aki elmondta, a jelenlegi parlamenti viszonyok között esélytelen egy ilyen törvény kitárgyalása. Végezetül hozzátette: szerinte a mostani kampány is megfogja mutatni, mennyire nem a településekről szól a választás.

Természetesen egy influenszer nem áll meg egy sajtótájékoztatónál, így Vona Gábor sem csak 20. századi módszerekkel operált: a sajtóeseménnyel egy időben ugyanis online vita indult több, Vona Gáborhoz és a Második Reformkor Alapítványhoz kapcsolódó felületeken.

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2019. augusztus 07. 01:22
"Vona kitenné a pártokat az önkormányzatokból" Vonát pedig a holdra kéne kitenni. Ott pontosan jó helyen lenne!
nyugalom
2019. augusztus 06. 19:53
A felesége egyszer valami olyasmit mondott, hogy vona rendkívül okos, intelligens! Hááááááááááááááááát?????
nyugalom
2019. augusztus 06. 19:49
Minden bukott ember egy idő után úgy érzi, zsenialitását nem lehet nélkülözni és nevetségesen visszasunnyog - de minek? Leszerepelt, tehetségtelen alakok. Egyébként milyen vér folyik az ereiben? Olyan furcsák a szemei?
Jancsipapa
2019. augusztus 06. 18:33
Végül is a Jobbikot kitette ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!