Üdvözölte Angela Merkel látogatását a DK

2019. augusztus 19. 16:16

Ara-Kovács Attila örült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen nem gyalázta az uniót, hanem Európa egységéről beszélt.

2019. augusztus 19. 16:16

A Demokratikus Koalíció üdvözli Angela Merkel német kancellár látogatását a Páneurópai Piknik 30. évfordulóján tartott soproni programokon és egyetért az általa elmondottakkal.

Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: harminc éve a határok megnyitásakor „nem is a szabadságukba átrohanó németek voltak azok, akik történelmet írtak, hanem azok a magyarok, akik végül is egyesítették a két Németországot”.

Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a rendezvényen „nem gyalázta az Európai Uniót", hanem Európa egységéről beszélt.

Hozzátette: a rendezvényen a miniszterelnök azonban olyan mondatokkal szembesült, amelyek egy határ lebontását köszönték meg harminc év távlatából. Ara-Kovács Attila szerint Orbán Viktornak kellemetlen lehetett hallani ezeket a mondatokat, hiszen „úgy híresült el egész Európában” sőt az egész világban, hogy a határokra falakat épít.

Hozzátette: nemcsak Németország egyesülése volt a Páneurópai Piknik eredménye, hanem Európa egyesülése is. A DK számára pedig fontos, hogy Európa egysége megmaradjon és ne bomoljon meg „a nemzetállamok önzése miatt", mert az egységes Európa alternatívája eddig mindig a háború volt – jegyezte meg Ara-Kovács Attila.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2019. augusztus 20. 14:48
Elsőre NDK-t olvastam.
nemecsekerno_007
2019. augusztus 20. 14:44
A tömeggyilkos unoka vezette DK és egy baloldali liberális ebben benne van... Hát gratulálok... Jájjjj....
NTLLK
2019. augusztus 20. 11:49
Kálmán Olga fő polgár mesterjelölt sehol? És Gyurfelesége Dob Klári? Ők nem fontosak? Nem tudok aludni!
luisbathhelena
2019. augusztus 20. 10:27
Szar lehet a DK-nak. Szopnak és még jópofát is kell vágni hozzá..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!