Tizennégy migránst állítottak meg a román rendészek a magyar határnál

2019. augusztus 23. 14:03

Az iraki és szomáliai bevándorlók a zöld határon át próbáltak Magyarországra jutni.

2019. augusztus 23. 14:03

A román határrendészek két akcióban összesen tizennégy migránst állítottak meg az elmúlt 24 órában a magyar határ közelében - adta hírül honlapján a határrendészet.

Péntek hajnalban a gyulavarsándi határszakaszon állítottak meg egy 12 tagú csoportot, mely a zöld határon át próbált Magyarországra jutni, és mintegy 500 méterre közelítette meg a határ vonalát. Az előzetes vizsgálatból kiderült: a hat férfiból és hat nőből álló csoport tagjai Szomáliából és Irakból származnak, és korábban valamennyien menedékjogot kértek Romániában.

Korábban Nagylak térségében állítottak meg két iraki férfit a zöld határon, akik már csak pár lépésre voltak az államhatár vonalától.

Valamennyi elfogott személy ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt indul vizsgálat.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2019. augusztus 23. 17:52
Ez borzasztó. Gyorsan 25000000 milliárdért egy bazi nagy kerítést oda.
Bitrex®
2019. augusztus 23. 17:34
Ha Romániában kértek menedéket, akkor miért nem várják meg a döntést? Hogy lehet Románia az első biztonságos ország egy szomáliainak, irakinak? Csak nem ejtőernyővel ugrottak ki, vagy tengeralattjáróval érkeztek Konstancába?
3M..
2019. augusztus 23. 14:13
Jó hogy lett ez a migránsos hír, mert ma még alig volt. Remélem azért még feltesznek majd egyet-kettőt. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!