Filmezett a mércés újságíró, hozzáértek a telefonjához

2019. augusztus 29. 10:44

Egy fideszes önkormányzati képviselő nehezményezte azt, ahogy a baloldali portál újságírója filmezte őt.

2019. augusztus 29. 10:44

Budafok-Tétény önkormányzatának szociális bizottsága szerdán tartott ülést egy 79 éves férfi önkormányzati kilakoltatásának ügyében, ezután történt a telefonrángatás – írta csütörtöki cikkében a portál, ahol megjegyzik, hogy az önkormányzat jogi szempontból megkérdőjelezhető módon hajtotta végre a kilakoltatást.

Mint írják, Bodrog Zoltán LMP-s helyi képviselő az ülésen fel szerette volna olvasni az idős férfi önkormányzatnak írt levelét is, amelyben azt kérte, hogy visszaköltözhessen otthonába. Mivel a baloldali portál már régebb óta foglalkozott az üggyel, munkatársuk meg is érkezett az ülésre, állítása szerint a 16:30-ra meghirdetett kezdés előtt, és videofelvételt szeretett volna készíteni, ezért a bizottság elnökének hozzájárulását kérte.

A szociális bizottság elnöke, Csiszár Zsuzsanna (Fidesz) azonban erre közölte a portál szerint, hogy ehhez nem járul hozzá. A Mérce munkatársa viszontválaszában kijelentette, hogy mivel közérdeklődésre számot tartó nyilvános önkormányzati bizottsági ülésről van szó, mint újságíró jogában áll közvetíteni az eseményt. A kialakult véleménykülönbség miatt Bodrog Zoltán azt javasolta, hogy kérjék ki a jegyző állásfoglalását, mire a Mérce munkatársa és Bodrog át is mentek egyeztetni a jegyzői irodába, ám mire visszatértek, „nem volt mit rögzíteni vagy közvetíteni”, ugyanis a bizottsági elnök jelezte, hogy közben az ülést befejezték, így már az LMP-s képviselőnek sem volt lehetősége felszólalni.

A folyosóra kilépve a Mérce munkatársa azonban nem tette le a kamerát, és még filmezte az ülés berekesztését nehezményező Bodroggal vitázó Csiszár Zsuzsannát, aki azonban ezt nem nézte jó szemmel, és rendőrséggel fenyegette meg az újságírót. Majd később megfogta a telefont – a portál szerint „majdnem kitépte” a munkatársuk kezéből – amint az a fenti felvételen is látható.

Jogi szempontból a nyilvános önkormányzati üléseken résztvevő képviselőkről, hivatalt viselőkről, illetve meghívottakról a megkérdezésük nélkül is lehet hang-, illetve videofelvételt készíteni – ezt már a Budafok-Tétény szociális bizottságának jobbikos alelnöke, Staudt Máté mondta el a portálnak, aki egyébként nem vett részt az ülésen.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2019. szeptember 04. 10:33
...emlékszünk még a kameralefejelő Veres Jánosra? :)
cutcopy
2019. augusztus 29. 18:19
„majdnem kitépte” a munkatársuk kezéből" Azaz majdnem történt valami említésre méltó hír, de mégsem..
Megtalálta
2019. augusztus 29. 15:38
Még jó, hogy kirakták onnan, gyakorlatilag beszámíthatatlan az öreg. A mérce meg a szokásos bolsevik fakenews.
röviden
2019. augusztus 29. 14:54
Abban a cikkben, ami egy egészen más történetet mond el, mint a városmindenkié. Ha az igazság középen lenne, (nem ott van) akkor is az ferdítő uszítás minősített esete lenne az, amit az öreg ügyében művelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!