ÁSZ-elnök: Rendet kell tenni a kórházak gazdálkodásában

2019. augusztus 07. 10:19

Domokos László hangsúlyozta, a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

2019. augusztus 07. 10:19

Alapvető elvárás, hogy szabályosan, elláthatóan és hatékonyan működjenek a hazai kórházak, ezért rendet kell tenni a gazdálkodásukban – értékelt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán. Domokos László hangsúlyozta, a számvevőszék nem a betegellátást, hanem a kórházak pénzügyeit vizsgálja.

Azt mondta, az ÁSZ – az Országgyűlés legfőbb pénzügyi, gazdasági ellenőrző szerveként - azt tapasztalja, hogy sem az irányítási, sem a vezetési területen nem tartják be a törvényeket a kórházakban. A legutóbbi utóellenőrzésnél öt intézménynél állapították meg, hogy ugyan elismerték a hibáikat és megírták a kért intézkedési terveket, azokat nem hajtották végre – emlékeztetett.

Kiemelte: az intézményvezetőknek több erőfeszítést kellene tenniük a kórházak törvény szerinti gazdálkodása érdekében. Több intézményben nem alkalmazták az előírt leltárokat, így elszámolhatatlan helyzet alakult ki, az ÁSZ ezért arra kéri az intézményvezetőket, hogy tartsanak rendet a kórházakban ezen a téren is – mondta Domokos László.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tailor
2019. augusztus 09. 12:57
államok az államban
Pál Pusztai
2019. augusztus 07. 21:55
Domokos szolga úr biztos nem ismeri azt a magyar közmondást,hogy -üres kamrának bolond a háziasszonya- Elfogadom hogy sok hibát csinálnak az intézményvezetők meg ők sem jobbak mint mi magyarok általába. De ha a működésnek a alapból a felét adják akkor mit követel ez a fasz? GDP arányosan nagyon hátul kullogunk a finanszírozás területén. Pedig ez a kormány azt mondta a magyar emberek oldalán áll.
Gregorius
2019. augusztus 07. 18:49
Meg kell nézni, hogy a többi visegrádi a gdp-jük hány százalékát költi erre. Ez az a szint, amire be kell állni. A milliárdokat csak a profik tudják követni, akkora összegről van szó.
Secnir
2019. augusztus 07. 13:37
lehet, hogy a fideszhez közeli embereket kellene kinevezni, mert akkor rend lesz! ja, ez má' megvót. akkor vissza kellene fizetni a kórházak adósságait! ja, ez is megvót. akkor be kéne szabályozni, hogy honnan és mit vehetnek, jó drágán! ja, ez is megvót. akkor legyen létszámstop, hogy ne legyen több adminisztrátor, aki viszi a pénzt, esetleg csak csókos kerülhessen be, aki nem ért hozzá. ez is pipa. nincs mese, akkor csökkenteni kell a kórházak számát. done. akkor nem tudom, miért nem működnek a kórházak, nincs több ötletem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!