LMP: Emelni kell az otthonápolási díjat

2019. július 13. 16:43

Ungár Péter szerint a társadalom elöregedése miatt egyre többen szorulnak majd otthoni ápolásra, ezért a felnőttek ápolási díját is emelni kell.

2019. július 13. 16:43

Az LMP szerint a kormánynak előbb-utóbb emelnie kell a felnőttek utáni otthonápolási díj jelenlegi, elfogadhatatlanul alacsony mértékén – mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Közlése szerint sajnálattal vették tudomásul, hogy a jövő évi költségvetés végleges formájában továbbra is 38 ezer, illetve 58 ezer forinttal számol a felnőttek utáni otthonápolás esetén.

Ungár Péter rámutatott, a társadalom elöregedése miatt egyre többen szorulnak majd otthoni ápolásra, így a kormány nem tudja majd elkerülni, hogy az ez után járó díjazást – a gyermekek ápolásához hasonlóan – előbb 100 ezer forintra, majd a minimálbér összegére emelje.

Az LMP politikusa kérdésre válaszolva elmondta, pártja továbbra is Baranyi Krisztinát támogatja az őszi, IX. kerületi polgármester-választáson, szemben az ellenzék másik jelöltjével, Jancsó Andreával. Ungár Péter szerint ennek oka, hogy Baranyi Krisztina bizonyította alkalmasságát, amikor megpróbálta felszámolni a helyi parkolási maffiát, míg Jancsó Andrea tartózkodott az erről szóló szavazáson.

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. július 14. 18:12
Nem vagyok képben, hogy mi ez a díj, de azt tudom, hogy rosszul meghatározott juttatás másodpercek alatt átalakul henyélők támogatásává. A közvetlenül kifizetett szociális segély ezért mindig gyanús a szememben. Persze könnyes, megható érveléssel mindent meg lehet magyarázni, csak a következményekkel meg nem szoktak számolni. Pl. lehetne kisciás, síró babás videóval megmagyarázni, hogy miért kellene felemelni a családi pótlékot, a munkanélküli segélyt stb. Csak tudjuk, hogy a vége az lesz, hogy elkezdenek pénzért gyereket csinálni, meg otthon tököt vakarni tömegek. De mondjuk ha az LMP mondja, akkor nem kell gondolkodni rajta, hogy ez mi, mert tuti szar a magyaroknak.
néhai Ch.Pilot
2019. július 14. 12:22
Attól félnek, hogy hamarosan ők is otthon ápolásra szorulnak, vagy attól, hogy más elfoglaltság nem jut majd nekik? :-)
kiss.istvan770
2019. július 14. 10:45
Nemrég emelték az otthon ápolás díját. Tudomásul kell venni, hogy nincs hitelből fizetett juttatás! A gazdaság növekedésével együtt nőnek az adóbevételek, ahogy eddig is, az általunk többek közt ezért választott kormányzat majd eldönti, hogy kinek mennyit juttat az adóbevételekből. Majd ők is újra sorra kerülnek, még sokaknak kellene növelni a bérét, de előbb meg kell dolgozni a rávalóért.
Agnieszka
2019. július 14. 07:10
Ebben az országban sokmindenre volt partner, banki ügyintéző, ügyvéd, orvos, önkormányzati tisztviselő, amire NEM kellett volna, a folyamatos, szigorú ellenőrzés is pénzbe kerülne, nem kevésbe, és ki ellenőrzi az ellenőrt? Egy beteg gyerek más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!