Vietnami bevándorlókat találtak egy furgonban a nagylaki határátkelőhelyen

2019. április 15. 10:53

Nyolc vietnami illegális bevándorlót találtak a román és a magyar határrendészek vasárnap késő este a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.

2019. április 15. 10:53

Nyolc vietnami illegális bevándorlót találtak a román és a magyar határrendészek vasárnap késő este a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy lengyel rendszámú furgonban – közölte honlapján a román határrendészet.

A lett állampolgárságú sofőr által vezetett jármű nem sokkal éjfél előtt jelentkezett a Romániából való kilépésre. A határnál szolgálatot teljesítő román és magyar rendőrök kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a járművet, amelynek rakodóterében, egy fallal leválasztott rejtekhelyen nyolc férfit találtak.

A férfiakat a határőrség székhelyére vitték, ahol az előzetes vizsgálatok alapján megállapították, hogy 21 és 35 év közötti vietnami állampolgárokról van szó, akik legálisan érkeztek Romániába. Ellenük illegális határátlépési kísérlet, a 49 éves sofőr ellen pedig embercsempészet miatt indul eljárás.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. április 15. 12:03
nemigaz..........
galahad
2019. április 15. 11:03
Nyilván a vietnami háború elől menekülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!