Több mint két órát tárgyalt Bernard-Henry Lévy Orbán Viktorral

2019. április 08. 20:54

A francia filozófus az illiberalizmus elleni szavazásra buzdít.

2019. április 08. 20:54

A karmelita kolostorban tárgyalt Orbán Viktor és Bernard-Henry Lévy – írja az Index. A liberális francia filozófus két és fél óráig beszélgetett a magyar miniszterelnökkel. „Hosszú beszélgetés volt, a vitás kérdések mélyére hatoltunk” – nyilatkozta utána.

Orbán Viktor azután hívta el kávézni francia kritikusát, miután az az Indexnek adott interjújában pestisnek nevezte az illiberalizmust, valamint megjegyezte, hogy ő nem ezt az Orbán Viktort ismerte meg harminc éve. Emellett hangot adott annak, hogy szívesen találkozna vele újra, hogy megkérdezze, miért árusította ki az országát az orosz titkosszolgálatnak.

A megbeszélést így összegezte a filozófus: „Megpróbáltam megérteni a rejtélyt, és most már világosabban látok. Az egy másik korszak volt: először harminc éve, a rendszerváltás után találkoztunk. Most, azt hiszem, részben megértettem, mi történt, de persze nem teljesen: minden ember rejtély. De azt legalább egyértelművé tettem számára, hogy én mit is támogatok”

Bernard-Henry Lévy egyébként azért érkezett Magyarországra, mert a saját maga által írt, rendezett és eljátszott színházi előadásával turnézik Európa-szerte. Ezzel vállaltan az a célja, hogy, az európai polgárokat az illiberalizmus elleni szavazásra buzdítsa.

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. április 10. 12:43
Hogy van az, hogy egy "nemzetközileg elismert" filozófus, belemegy egy olyan vitába, hogy létezik "illiberalizmus"? Ezt a fogalmat egy amerikai újságíró (Fareed Zakaria) "dobta be" a köztudatba, de aminek semmiféle tudományos alavetése nincsen. Milyen szakirodalmi, filozófiai forrása ismeretes? A magam részéről "politikai blöff"-nek tartom, még akkor is, ha Orbán Viktor lebegtette meg - a "liberálisok" (ha még vannak ilyenek egyáltalán - a fogalom eredeti értelmében!) bosszantására...
atila68
2019. április 09. 18:21
Ez az Orbán tényleg egy kibaszott diktátor. Lepestisezi valami senki, erre leül vele beszélgetni. Pedig "közéjük is lövethetett volna". (vicc megvan?)
antioxi
2019. április 09. 13:26
Naná, hogy B-H Lévi zsidó. ps: A zsidók 85 %-a magyar- és minden nemzet-ellenesek azaz internacionalisták - mint voltak a kommunisták és azok a mai eszmei örököseik.
bunko_jobbos
2019. április 09. 08:57
1. A franszia faszi nyilatkozatából, amely túlságosan puha, arra következtetek, hogy valamilyen szinten megérintette őt a találkozó. Ez azt jelenti, hogy bizonyos dolgokra rájött, hogy a haverjai átverték, és félinformációkkal etették. Gyökeresen nem fog megváltozni, az biztos. 2. Viktornak azért érte meg, mert ha csak egy kicsit is elbizonytalanodott a fószer (nem görgetek föl, hogy megnézzem a nevét), akkor otthon esetleg pár szóban megemlíti a hasonlóan nagypofájú haverjainak, akik meg lehet, hogy egy picit visszavesznek. Az élet marketing, és nem kell mindenkivel rosszban lenni. Egy próbát megér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!