Index: Megszűnik a MOMA

2019. április 23. 09:58

Bokros Lajos kijelentette, nem akarnak tovább részt venni az ellenzéki „éhezők viadalában”.

2019. április 23. 09:58

Az Index eFacebook-bejegyzésre hivatkozva azt közölte kedden, hogy a volt szocialista pénzügyminiszter centrista Modern Magyarország Mozgalma (MOMA) legutóbbi közgyűlésén döntött úgy, hogy nem kívánják folytatni a politizálást és az „önkényuralom” fenntartását.

„2019. március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) tagjai megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Ennek legfőbb oka, hogy többé nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az »éhezők viadalává« silányult – írták a közleményben.

Majd így folytatják: „Az elmúlt tíz évben egyre inkább bebizonyosodott, hogy mai magyarországi ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál a szabadságot és emberi méltóságot eltipró önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója. A mai romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához a MOMA semmilyen körülmények között nem kíván segédkezet nyújtani.”

Honlapjukon jelenleg nem olvasható ezzel kapcsolatban semmi sem, egyelőre ez a Facebook-bejegyzés került nyilvánosságra. Maga a MOMA még 2013. április 21-én, azaz pontosan hat éve alakult meg, az akkor EP-képviselő Bokros Lajos európai parlamenti képviselő, egykori pénzügyminiszter vezetésével. Ő lett első (és egyetlen) elnöke is, alelnöke akkor Pusztai Erzsébet, a Magyar Demokrata Fórum (MDF), a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) és a Centrum Párt egykori politikusa volt. Az elnökség tagja akkor még Kajdi József, Antall József miniszterelnök kormányhivatalának vezetője, Pálfy G. István egykori tévés újságíró, valamint Cselényi László, a Duna Televízió utolsó elnöke volt.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2019. április 25. 00:07
Megszűnik a MOMA????? Véééégem!!!!
Kopa
2019. április 24. 02:51
Kis bokros. Így hívtam a korszerűtlen vegyes tüzelésű kazánt, amit a 90% hatásfoku super olajkazán után állítottunk be, amikor eltüntette ez a csomag a fűtőolajat. Menjetek a momába.
Vakfolt
2019. április 23. 21:59
Azzal, hogy megszűnik, gyakorlatilag semmiféle változás nem áll be, hiszen azt sem érzékeltük, hogy létezett.
alex44
2019. április 23. 21:12
Bokros "csomag"-ol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!