Alkotmánybíróság: Nem volt jogszerűtlen a Kétfarkú Kutyapárt járdafestése

2019. április 12. 13:05

A cselekmény megítélésekor az eljáró szervek józan humorérzékére is szükség van - áll az AB döntésében.

2019. április 12. 13:05

A Szombathelyi Járásbíróság köztisztasági szabálysértést állapított meg, miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a városban színesre festett egy berepedezett járdaszakaszt. A párt akciójának célja elmondásuk szerint azonban a balesetmegelőzés és az volt, hogy felhívják a hatóságok és a közvélemény figyelmét az útburkolat hibáira. 

A párt ezért az Alkotmánybírósághoz fordult. Úgy látták, hogy a bíróság döntése sérti a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogukat. Az AB pedig megalapozottnak találta a panaszt – írja az Index.

„E tekintetben azt is fontos kiemelni, hogy egy repedezett járdaszakasz kiszínezése inkább derültséget okoz a járókelőkben, és így a cselekmény megítélésekor az eljáró szervek józan humorérzékére is szükség van. Szintén kiemelendő, hogy az érintett járdaszakasz befestése nem okozott maradandó állagsérelmet az érintett felületen, és objektív módon is alkalmas volt az üzenet közvetítésére” – áll az AB határozatában.

Kép: Delmagyar.hu

(Index)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
m1kk0
2019. április 13. 12:53
Ki nem állatom a mkkp crewt, de vannak jó kezdemenyezeseik: buszmegálló felújítása köztér rendezés, repedt útburkolat beszínezése (ezt nem venném egy kalap alá a falakat összetagelőkkel vagy a festékszóróval ocsmánykodó Bangóné hordát). Ezek aranyos közösség és környezetépítő dolgok, nyilván nem mindent megvaltoztato forradalmak, de azokból nem is szokott sok jó kisülni. A nyomentum is próbálkozik ezzel, de náluk ez csak a pr-ról szól, meg emellé a legocsmányabban viselkedő csürhe kezdve az 5 éves módjára besértődő Hajnal-féreggel, saját programját is felidézni képtelen rendőrökre füstgránátot dobó Lenin-fegyőrön át butuska Annácskáig.
Akitlosz
2019. április 12. 20:15
Hát a hatóságok józan humorérzékére apellálni jogsértés elkövetése közben ... Ez az alkotmánybíróság csak be akarja vinni az erdőbe a népet.
PiriReis
2019. április 12. 16:19
Nem tudom megérteni hogy ez az ügy hogyan jutott el az alkotmány/ alaptörvény bíróságig. Súlytalan ügy, vicc az egész. Ha már vicc; -A kutyák megint idepiszkítottak, szedjék össze! -A kutyák piszkát mindenki széthordja! Vagy: -Újrafesthették volna a zebrát, ha ennyi pénzük van, sárgára is jó lesz! Vagy: -Nézzétek, itt nincs fekvő rendőr! Kérek három önkéntest! -
péterx
2019. április 12. 16:06
Az AB az összes járókelő lelkébe lát, s tudja, hogy milyen derűvel fogadják az illetéktelen beavatkozásokat, a rongálást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!