Werner Patzelt az MCC migrációs konferenciáján

2019. március 08. 11:48

A neves német politikatudós és konzervatív véleményformáló is az MCC március 22-24 közötti migrációs konferenciájának résztvevője lesz.

2019. március 08. 11:48

Werner Patzelt (1953, Passau) német politológus, az összehasonlító politikatudomány professzora. Passaui gimnáziumi tanulmányai és katonai szolgálata után a müncheni, a strasbourgi és a michigani egyetemen végezte tanulmányait, politikatudományt, szociológiát és történelmet hallgatva.

A passaui és salzburgi egyetemi oktatói évek után Patzelt a drezdai Műszaki Egyetemen folytatta munkáját 1991-től, ahol megalapította a Politikatudományi Intézetet 1992-ben. Drezdai professzorsága 2019 tavaszáig tart, ugyanis az egyetem álláspontja szerint "megengedhetetlen módon összekeverte a tudományos és politikai szerepeit". Patzelt tiltakozott a megállapítás ellen: szerinte nem keverte össze a szerepeit és mindig a szabadelvű, demokratikus alaprend mellett állt. 

A professzor 1994-ben belépett a CDU-ba, politikai megnyilvánulásai során konzervatív nézeteket képvisel. Patzelt éveken keresztül figyelmeztette a CDU-t, hogy a párttól jobbra vákuum keletkezett, ahová benyomulhat egy új erő. Az AfD megjelenése óta sokat foglalkozik a német jobboldal és a jobboldali választói tömegek viszonyaival, nézeteivel.

Werner Patzelt számos társaság és egyesület, többek között a Német Politikatudományi Társaság tagja. Emellett képzett zenész: csellón játszik és kórust is vezet, kóruskoncerteket is szervez.

Patzelt házas, két gyermeke van.

A német politológus 2018 tavaszán adott nagyinterjút a Mandinernek: A jelent kiélvezik, a jövő miatt aggódnak a németek.

Patzelt az MCC március 22-24. közötti nemzetközi migrációs konferenciájának résztvevője lesz, a konferencia programja itt érhető el.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2019. március 08. 13:56
Lemondott a finn kormány: https://vilagpanorama.hu/2019/03/08/lemondott-a-finn-kormany/
istvánkeve
2019. március 08. 12:17
Figyelni kell arra amit mond! Remélem nem jut arra a sorsra mint Rolf-Peter Sieferle, akit a multikulti bokaharapdálók a halálba kergettek!
luzitanxaver
2019. március 08. 12:03
Nagyon helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!