Szörnyű tragédia történt Győr-Moson-Sopron megyében

2019. március 10. 13:23

Egy közlekedési balesetben kigyulladt két autó, hét ember, köztük gyerekek haltak meg.

2019. március 10. 13:23

Hét ember életét vesztette egy balesetben a 81-es úton Mezőörs közelében – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t. Ruskné Takács Anita elmondta, hogy két autó ütközött össze, majd mindkettő kigyulladt.

A baleset helyszínére a győri, a kisbéri és a pannonhalmi tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az közölte, hogy az autók frontálisan ütköztek. Az egyik autóban három felnőtt és két gyermek, a másik autóban két felnőtt utazott. Az utat a rendőrség lezárta, a forgalmat mindkét irányból a környező utakra terelik. 

Egy nappal a tragikus baleset után azt közölték: nem kettő, csak egy gyermek halt meg. Mint azt a rendőrség honlapján közölték, két nő, négy férfi és egy fiúgyermek, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyei lakosok haltak meg vasárnap a 81-es úton Mezőörsnél történt balesetben. A rendőrség több ember halálával járó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint egy 28 éves férfi autójával Kisbér felől Mezőörs irányába tartott, és egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, elvesztette uralmát a járműve felett és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval. A balesetben mindkét jármű kigyulladt. A szemközti sávba áttérő autóban utazó 28 éves győri férfi és 19 éves rédei utasa, egy nő, a szemből érkező személygépkocsiban pedig egy 37 éves bakonyszombathelyi nő és egy 9 éves gyermek, egy 25 éves és egy 36 éves kisbéri, valamint a 45 éves győri férfi vesztette életét a helyszínen.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére vasárnap azt mondta, a segélyhívás fogadásakor két mentőhelikoptert is elindítottak az esetkocsik mellett. Először a kisbéri és a pannonhalmi esetkocsi ért a baleset helyszínére, de már nem lehetett megmenteni a sérültek életét, ezért a mentőhelikoptereket visszafordították.

(MTI, a nyitókép az MTI felvétele)

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2019. március 11. 09:50
Az olaszoknál kétféle autó van, a populista lemaradi és az agresszív haladár. Ezeket még a szabálykönyvben is megkülönböztetik. A GPS egyébként mindent rögzít, csak ki kell olvasni.
Bell & Sebastian
2019. március 10. 23:37
Nem tudom, honnan indult a vita. De a legveszélyesebb közlekedési helyzet az előzés, ami vagy azért kell, hogy megszabaduljunk egy mozgó forgalmi akadálytól, vagy azért, mert a hátul jövő próbálkozik análisan, eltűnik a rendszáma a tükör alatt. A kispriccelés és meghaladás rendben van, fajlagosan erős járgánnyal ez a könnyű része. de a visszatérés a sorba, mivel akár 80 km/h is lehet a delta különbség, előálló bonyodalmak esetén, nos, az az igazi mutatvány. Fékezés közben kormányozni senki sem tud vagy mer, ugyanakkor azt is elfelejtik, hogy minden mozdulatnak van egy párja, ha kikapom balra, akkor azonnal rántok utána jobbra. Eszem ágában sincsen osztani itt az észt, de a német forgalmat gondolom stresszmentesnek, az osztrákhoz már kell a helyismeret, mert keskenyebbek az utak. A magyarok baja az, hogy mindenki 26 lóerőn szocializálódott, itt a nagy és erős kocsit nem tudják kezelni biztonságosan. Amiket nem is ezekre az utakra szántak, például BMW -ket azért dobnak el ilyen sokan. Az nem vezeti magát, mert hátsó kerekes. Az automataváltó itt sok baromnak segítene, de hát a felár és büszkeség, ugye. El kell menni tréningezni, egy nagyobb betonplacc pont megfelelő és ingyen van. Új vagy ismeretlen kocsinál el kell menni a tudása határáig, egészen a falig, és akkor nem lesz meglepetés, ha kigyullad a vörös lámpa. Mert itthon nagyon könnyű megnyúvadni az úton, teljesen vétlenül. ---- Együtt érzek a hátramaradottakkal, mély részvétem.
sors
2019. március 10. 22:21
Ezek a kocsik szürreálisan szétroncsolódtak és kiégtek... Nagyon nagy sebességgel mehettek...
Himalája
2019. március 10. 19:50
"megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az közölte, hogy az autók frontálisan ütköztek." A múlt héten a 10-es úton haladva majdhogynem meghűlt bennem a vér. ötödikként haladva egy kocsisorban, és vagy egy tucatnyi autóval a hátam mögött éppen azon elmélkedtem, hogy a kocsisort vezető autó sofőrje miért cammog 50-60-nal napfényes, száraz, portól és latyaktól mentes úton 80-90 helyett, amikor észrevettem, hogy az egyik, a kocsisorban lévő autó a türelmét vesztette, és mihelyt észrevett a szembejövő forgalomban egy kis rést, hirtelen előzésbe kezdett. Csak egy hajszálon múlott, hogy be tudta fejezni az előzési manővert. Ha ez a hajszál nincs, akkor több ember épsége kárt szenved. Azon gondolkodom, hogy a mostani sajnálatos tragédia nem-e hasoló eset eredménye. Véleményem szerint nem csak a gyorshajtást, hanem az ok nélküli cammogást is büntetni kéne, ahogy a veszélyes előzést is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!