Százezer forintra emelné az otthonápolási díjat az LMP

2019. március 03. 13:48

A jelenlegi 30-40 ezer forintos összeget növelné az LMP százezer forintra – mondta Ungár Péter egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

2019. március 03. 13:48

Százezer forintra emelné az otthonápolási díj jelenlegi havi 30-50 ezer forintos összegét az LMP – jelentette be a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.  Ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést – közölte Ungár Péter. A társadalom elöregedése miatt ugyanakkor szükségesnek tartják egy az idősellátó-rendszer fejlesztését szolgáló program elindítását is – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy az előrejelzések szerint 2050-re nem lesz olyan család, amelynek nem kell idős, demenciában szenvedő rokonról gondoskodnia. A helyzet kezelése érdekében, már most el kell kezdeni az idősgondozói kapacitás bővítését, hiszen ma vállalhatatlanul hosszú, 2-3 éves várakozás után lehet bejutni ezekbe az intézményekbe.

Szükséges továbbá a szociális ágazatban, idősgondozásban dolgozók bérének növelése és az otthoni segítségnyújtási hálózat fejlesztése is – sorolta a képviselő. Kérdésre válaszolva elmondta: az otthonápolási díj megemelése a magyar költségvetés egészéhez mérten elenyésző összeget, évente 25-30 milliárd forintot igényelne.

(MTI)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. március 04. 03:38
Feleslegesen jött a Lendvay utcába Ujhelyi István ..... Fidesz pártban szeretett volna jelentkezni :) Amúgy a hülye beszédére nem kíváncsiak.
áfonya
2019. március 04. 03:31
Hogyan emelné ,meg se szavazta.
Lombi
2019. március 03. 20:46
Ungár Petike. Ha figyeltek, tudjátok hogyan tervezi a kormány felemelni az ápolási díjat, a minimálbér összegére több lépcsőben. Te hát semmi más feladat nincs az ügyben, mint segíteni őket a munkában. Ugye? A mostani emelést miért Nem szavaztátok meg péter? Most kapkodtok, vergődtök?
áfonya
2019. március 03. 18:08
Ungár Péter kétszínű ellenzéki politikus, aki nem szavazta meg az ápolási díj emelését – közölte a Fidesz-frakció közleményben vasárnap arra reagálva, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy pártja szükségesnek tartja az otthonápolási díj emelését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!