Kormányszóvivő: Tudott-e Brüsszel arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát?

2019. március 29. 10:36

Erre vár választ a magyar kormány az Európai Bizottságtól – közölte Hollik István pénteki sajtótájékoztatóján.

2019. március 29. 10:36

A kormány választ vár az Európai Bizottságtól: tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott "migránskártyát" – közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Hollik István elmondta: ismert, hogy Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli migránskártyát, ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.

Az Európai Bizottság ennek ellenére a mai napig azt állítja - folytatta a kormányszóvivő -, hogy ezek a név nélküli migránskártyák nem veszélyesek. Szerdán Natasha Bertaud európai bizottsági szóvivő pedig továbbra is azt állította – idézte –, hogy nincsenek név nélküli migránskártyák, hiszen a kártyatulajdonosok személyazonosságát ismerik és havonta ellenőrzik is.

Hollik István jelezte, ha ez így van, tehát a brüsszeli bizottság valóban tudja, kiknek biztosít ilyen migránskártyákat, akkor ez egy nagyon fontos kérdést vet fel. Ezért a kormány egyenes választ vár az Európai Bizottságtól: Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy az Iszlám Állam hóhérát pénzelik – fogalmazta meg a kérdést a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta: az emberek is szeretnének végre tisztán látni, mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. március 29. 13:31
Juncker Marx szobrot avatott. A " a csávó fejezokomenista"?
Z0L1
2019. március 29. 12:05
Majd szépen kiderül, hogy csak a gyilkosok kaptak név nélküli kártyát. Ahmed először 5 gyerekes apa volt, másnap már görög ügynök. Ha körmösbauer élne, 3 perc alatt ahmed mindent bevallana.
nyugalom
2019. március 29. 11:22
Állítólag mindent tudnak, mindent ellenőriznek, akkor nyilván válaszolni is tudnak - reméljük!
luzitanxaver
2019. március 29. 11:14
Ebből sehogy sem fog jól kijönni a Bizottság. Ami nem is csoda, hiszen aki nem gondolta át azt, hogy abból, ha a) Fejlevágó Ahmed együtt érkezik menedékkérőként áldozatainak tágabb rokonságával, b) bemondásra mindenkinek mindent elhisznek (ld. a német szélsőjobbos katona, akit simán nyilvántartásba vettek szír menedékkérőként úgy, hogy egy szót se beszélt arabul) és c) ez alapján megadják a menekültstátuszt, ami alapján d) járnak bizonyos jogok és szolgáltatások, baj lesz, az meg is érdemli, hogy semmiből se jöjjön ki jól. Még '56-ban is voltak durva anomáliák, pl. https://hu.wikipedia.org/wiki/Vajda_Tibor esete: "Vajda Tibor valószínűleg magyar szabadságharcosként végül Ausztráliában kapott menedékjogot, (...) Bár diploma nélkül praktizált, haláláig jómódban élt volna Sydney-ben, ha 1993. január 26-án – Ausztrália legnagyobb ünnepén – fel nem ismeri benne Bárdy Magda az egykori vallatótisztjét." Magyar szabadságharcos, az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!