EP-választás: Dömötör szerint Altus Brüsszel Zrt. néven indulhatna a DK

2019. március 18. 14:27

Szópárbaj az Országgyűlés hétfői ülésén: Gréczy Zsolt szerint a fideszesek Huxitet szeretnének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára viszont azt állítja, a DK a brüsszeli bürokraták hatalmába adná az országot.

2019. március 18. 14:27

A DK országgyűlési képviselője szerint új szót ízelget a magyar, a Huxitet, szerint ez következik abból, amit az általa a kormány „rajongóinak” hívott emberek nyilatkoztak különböző médiumoknak (köztünk portálunknak is – a szerk.) március 15-én. Majd arról értekezett, hogy az EPP kosarában már egy „rohadt alma” Orbán Viktor, valamint arról is beszélt felszólalásában, hogy szerint a Fidesznek és a magyar kormánynak már nincs köze az irgalomhoz. Szerinte „Krisztus Önöket is kiverné a templomból”.

Hozzátette – utalva a március 15-i ünnepségen részt vevő lengyelekre – már „csak lengyel bértapsolóik vannak”, vagy olyan ukránok, akik nem beszélnek magyarul. Szerinte Magyarország nemzeti érdeke az Európai Egyesült Államok nevű projekt, úgy véli, ezzel lehet biztosított, hogy legyen egy magasabb minimálnyugdíj, és az is, hogy a multik adózzanak, úgy, ahogy a napokban bejelentették Franciaországban. Majd azzal vádolta ma magyar kormányt, hogy egy év alatt egy Szekszárdnyi embert „öltek meg”.

Szerinte a Fidesznek és Orbán Viktornak az euroszkeptikusok és nácik között van a helye – ezzel arra utalt, hogy a napokban több cikk jelent meg Magyarországról a New York Timesban (ez és ez). Emellett – utalva a szlovákiai elnökválasztás első fordulójára, valamint a belgrádi eseményekre – kijelentette: északról délre ritkul a levegő Orbán Viktor körül.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára viszontválaszában kijelentette: jelenleg az Országgyűlésben egyetlen olyan párt ül, amelyik ki akart lépni az Európai Unióból, ez pedig a Jobbik, akivel a DK napokkal ezelőtt közös színpadon tüntetett. Szerinte „kecske oktat minket arra, hogyan kell vigyázni a káposztára”, azaz oktatják ki a kormányt demokrációból, hiszen – fogalmazott – „Önök vették körbe kordonnal a Parlamentet”, valamint mondtak gumilövedékkel véleményt róla.

Majd az európai ügyek kapcsán kijelentette: „buzgalommal, stréber módra” jelentik fel az országot az ellenzéki erők, köztük „az Önök pártja is”, ami nem véletlen, hiszen – tette hozzá – a DK a brüsszeli szuperállamot erősítené a nemzetállamokkal szemben, pedig ez azt jelentené, hogy az adókról és az energiaárakról nem dönthetne az Országgyűlés. Szerinte egy európai állam esetén egy „senki által meg nem választott bürokrata” döntene ezekről, amellett, hogy a bevándorlók előtt is kinyitnák a kapukat. Mint fogalmaz Dömötör Csaba: az utóbbi napokban bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc felesége is biztos, hogy ott volt Őszödön. Végezetül leszögezi: a pártelnök és EP-listavezetőjük közös vállalkozása jobban tenné, ha Altus Brüsszel Zrt. néven indulna a választáson.

(Mandiner)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemoda Buda
2019. március 19. 09:48
Gyenge vagy dömötör, mint a V.V. Putin termelőszövetkezet főugrómókusa, ennél többre kell, hogy fussa !
Zsusztina
2019. március 18. 20:53
„kecske oktat minket arra, hogyan kell vigyázni a káposztára” :)
DVID
2019. március 18. 18:03
TETVES KLÁRA ASSZONY, TETVES DK ÉS GYURCSÁNYKÁN.
linkeloe
2019. március 18. 17:31
Gréczy életműve a Bye Bye Szása ! Amit a két akaratgyenge traktorbelsőnek írt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!