A muszlim társadalmaknak el kell ítélnie az erőszakot – Mosab Hassan Yousef a migrációs konferencián

2019. március 31. 13:48

Az iszlám nem csak egy vallás, ez egy kultusz, és akik ennek részei, azok nem illenek ide, mert az ő lojalitásuk Allahhoz szól – mondta Mosab Hassan Yousef, a Hamasz alapító fiából lett izraeli ügynök az MCC migrációs konferenciáján.

2019. március 31. 13:48
null
Mosab Hassan Yousef, a Hamász egyik alapítójának fia. Izrael belbiztonsági szolgálatának volt alkalmazottjaként a Hamászba beépülve több tucat támadás megakadályozásában, terroristasejtek felszámolásában, és Hamász-vezetők, köztük saját apja elfogásában is szerepet játszott. 1999-ben áttért a keresztény hitre, majd 2007-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol menedékjogot kért.

„Egy afgán migráns sétál Berlinben. Odamegy az első arra járó emberhez és így szól hozzá: 
- Szeretném megköszönni Önöknek németeknek, hogy befogadtak engem és a családomat!
- Én ugyan nem fogadtam be, líbiai vagyok!
Továbbmegy, és odaszól a következő járókelőnek: 
- Szeretném, ha tudná, hogy nagyon hálás vagyok önöknek németeknek, hogy segítenek nekünk!
- Nekem ne köszönje, én török vagyok.
Megint találkozik valakivel.
- Nagyon köszönöm, önöknek németeknek, hogy megengedték, hogy itt letelepedjünk!
- Nem vagyok német, én szír vagyok,
Erre megkérdezi:
- Akkor hol vannak a németek?
- Azok az idióták biztos dolgoznak.”

Ezzel a viccel kezdte Mosab Hassan Yousef, a közönség pedig nagy derültséggel fogadta, de ő némi hatásszünet után komolyan hozzátette: „ez a valóság!”

Valódi menekültek vs. gazdasági migránsok

Szerinte az emberek összekeverik a menekült és a migráns fogalmát, ezért kiemelt fontosságú, hogy megkülönböztessék azokat az embereket, akik tényleg segítségre szorulnak és menekülésükért megtesznek bármilyen legális lépét, valamint azokat, akik csak gazdasági megfontolásból érkeznek tömegével.

Felidézte, hogy amikor az Egyesült Államokba érkezett, menekültkérelmet nyújtott be, nem kerülőutakon érkezett a nyugati világba, hanem megtett minden legális lépést, ahhoz hogy letelepedhessen – idézte fel.

„Pedig

De csak az igazság szabadíthat meg minket – fogalmazott.

Elmondta, hogy politikai menekültként elhagyta a gazdagságot, a kényelmet és a biztonságot, nem tudta mi lesz a sorsa. Kiemelte, értékeli a nyugati világ és az Egyesült Államok alapértékeit, egymás tiszteletét és a szabadságot, ezért választotta ezt a családja és a népe által kínált szolgaság helyett.

Elmondta, nem ellenzi az egyének érkezését a nyugati világba, hiszen vannak menekültek, akik tényleg rászorulnak a segítségre. Nekik nincs választásuk, ahogy neki sem volt, hiszen mikor elhagyta Ramallahot, nagy volt az esélye, hogy megölik.

Szerinte akik csak gazdasági okok miatt indulnak útnak, ostobák. Néhány nyugati ország pedig még bátorítja is őket, hogy útnak induljanak, és egyre nagyobb probléma, hogy nem csak egyének érkeztek, hanem egész társadalmak, akik nem értik hogy nekünk mi a fontos, és nem tudnak beilleszkedni – közölte.

Mindenkinek alkalmazkodnia kell, ha szeretne beilleszkedni

Üzenetet intézett a gazdasági migránsokhoz, elmondta, hogy ő is közéjük tartozott, ezért tudja mit élnek át, hogyan gondolkodnak, de neki sikerült lebontania a korlátokat, amikkel küzdenek. Úgy fogalmazott, „ez itt nem Allah országa, ez nem egy hitre épült világ, ha be akartok illeszkedni, akkor ki kell vetnetek magatokból Allahot, a hetedik századi eszméket!”.

– közölte.

Itt mindenki dolgozik, mindenki tiszteli a másikat. A munka és egymás tisztelete szent, és a társadalom fontos alapja, ehhez pedig alkalmazkodnia kell mindenkinek, aki be akar illeszkedni – tette hozzá.

Azokat az egyéneket, akik be akarnak illeszkedni, szívesen kell látjuk, de azokat, akik beteg gondolatokkal érkeznek ide, el kell utasítanunk – emelte ki.

Deportálni kell mindenkit, aki fenyegetést jelent.

Az iszlám nem csak egy vallás, ez egy kultusz, és akik ennek részei, azok nem illenek ide, mert az ő lojalitásuk Allahhoz szól. Ők egy kultusz része, felsőbbrendűnek képzelik magukat, és nem Európát, Egyesült Államokat vagy Izraelt látnak, hanem Allah országait, amelyeken uralkodhatnak.

Yousef kihangsúlyozta: ez itt nem Allah földje. Ez a civilizáció a görög kultúrában gyökerezik, több ezer évnyi gondolkodás eredménye. Szerinte minden muszlim társadalomnak, ha jó szándékot akarnak mutatni, hangosan ki kell mondaniuk, hogy elítélik az erőszakot.

Emlékeztetett, hogy Mohamed halála után barátja és utódja Abu Bakr azt mondta, „azoknak aki tisztelik, üzenem: Mohamed meghalt, de Allah örökkévaló”. Előadása zárásaként úgy fogalmazott, „Azoknak akik Allahot tisztelik, üzenem: Allah halott.”.

Fotók: Földházi Árpád

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. április 01. 05:15
A jó kis vicce után szeretném megkérdezni, hogy ő maga mit dolgozik Amerikában?
Akitlosz
2019. március 31. 22:14
Nem egy áruló fog dirigálni a muszlimoknak. Örülhet, hogy még életben van.
Vainamoinen
2019. március 31. 19:42
Tobbsege eliteli de a tobbi vajon miert nem? Vallasi vagy kulturalis okbol?
USsange
2019. március 31. 18:14
A fent említett mondat, "A muszlim társadalmaknak el kell ítélnie az erőszakot", kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a nemzetközi ballib maffia ne ütközzön fizikai ellenállásba muszlim területeken sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!