Vörösiszap: letöltendő börtönbüntetést kaptak az egykori vezetők

2019. február 04. 13:37

Két vádlott letöltendő fogházbüntetést, további nyolc pedig felfüggesztett szabadságvesztést kapott a hétfőn lezárult és megismételt vörösiszapperben. Összesen tíz ember bűnösségét mondták ki.

2019. február 04. 13:37

Tíz ember, köztük az első- és másodrendű vádlott bűnösségét mondta ki a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék hétfőn – tudta meg az MTI. Öt vádlottat felmentettek.

A bíróság B. Zoltánt két év hat hónap, D. Józsefet pedig két év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte. A harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és tizennegyedrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, a hetedrendű pénzbüntetést, a tizenharmadrendű pedig megrovást kapott.

Ítélethirdetés Győrben. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Öt vádlottat minden vádpont alól felmentettek az MTI információi szerint.

Ismeretes, a Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el: Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház pedig lakhatatlanná vált.

(MTI)

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieBrown
2019. február 04. 20:58
Röhejes, nevetséges ítéletek. Mocskos jogszolgáltatóink megint hozták magukat és milliárdos gyilkosokat hagynak futni. Két év? Természeti katasztrófa, halálos áldozatok, megnyomorított életek. És mi van a hatósággal, aki évről évre engedélyezték a zagytározó üzemelését?
antioxi
2019. február 04. 17:46
Nem jogerős ez az ítélet! A fellebbviteli komcsi bírók majd jól felmentik az elvtársaikat.
áfonya
2019. február 04. 17:36
Fejenként 10 évet érdemelnek , plusz a kár megfizetése .... teljes vagyon elkobzás.
Megtalálta
2019. február 04. 17:19
Olcsón megúszták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!