Folytatódik a „Stop Soros" miatti uniós eljárás

2019. január 24. 13:43

Az Európai Bizottság több ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, a „Stop Soros" törvénycsomag miatti uniós eljárás újabb szakaszba lépett.

2019. január 24. 13:43

Az Európai Bizottság (EB) több ügyben, egyebek mellett közútiáruforgalom-ellenőrzési rendszer, a cigarettákra kivetett adók, és a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi értékesítésére vonatkozó szabályokat érintő kötelezettségszegési eljárást indított, vagy korábban megindított eljárását következő fokozatba léptette Magyarországgal szemben – tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.

Az Európai Bizottság ismételten felszólította Magyarországot, hogy elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrzési rendszerét (ekáer) hozza összhangba az uniós szabályokkal. 

Ennek érdekében kiegészítő felszólító levelet küldött Magyarországnak, melyben megerősíti, hogy a közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer követelményei nem felelnek meg az áfát szabályzó uniós  jognak, ezért azok módosítását kérte a bizottság.

Újabb szakaszba léptette az Európai Bizottság a „Stop Soros" törvénycsomag miatt még tavaly júliusban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást – jelentették be csütörtökön Brüsszelben.

A brüsszeli testület közölte: úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött az ügyben a magyar kormánynak, ami az eljárás második szakaszát jelenti.

A magyar hatóságoknak két hónapjuk van, hogy összhangba hozzák az uniós szabályokkal a kifogásolt törvényt, különben a bizottság az Európai Bírósághoz fordulhat.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2019. január 24. 15:26
Az uniot soros pénzeli a migrácio megvalósítása érdekében, rmélem hogy a polgárok voksa lehetetlenné teszi ezt az őrületet.
2006erlelo
2019. január 24. 14:35
Semmit nem kell vele törődni.Mint ahogy valószinüleg nem is fogunk.Garmadával hoznak ilyen határozatokat, értéke már nulla.Kezdetben tán reális fegyelmező eszköz volt, amolyan osztályfőnöki figyelmeztetés, mára semmi jelentősége.Magára valamit adó országnak egyenest kötelező ezektől megrovást kapni.Be vele a fiókba, a többi közé, oszt jónapot.
kola
2019. január 24. 14:20
én meg követelem hogy vonják az egész Brüsszeli bandát felelősségre amiért hagyják hogy egy súlyos alkohol problémákkal küzdő embert az Eu élén hagytak... rohadjanak el.. az eu halott, vége, 1 év múlva nem lesz ,de már nincs is szükség rá.. oldják meg a gondjaikat. csókolgassák Sorost, éljenek a migrijeikkel holland +svéd +német+finn+francia.. szipojozzák, szivassák egymást meg az anyjukat meg aki vevő rá
formaegy
2019. január 24. 14:08
Az Európai Bizottság azzal foglalkozzon, hogy egy aljas börtönbüntetésre ítélt szarházi akinek semmi köze az EU-hoz, hogyan szólhat bele az EU-s ügyekbe!!!!!!!! Senki meg nem választotta, és egy Eu-i országot sem képvisel! Mivel amerikai állampolgár, és az USA-ban él, így simán lehet egy mocskos kém, aki azzal, hogy befolyásolja Európa cselekedeteit, aktívan részt vesz Európa békéjének felszámolásában, az EU vezetésével együtt BÍRÓSÁG előtt lenne a helye! Szégyen gyalázat, hogy az EB egy mocskos Európa népének gyilkosa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!