Balla Irma-gyilkosság: tizenöt év fegyházra ítélték az emberöléssel vádolt férfit

2019. január 31. 11:04

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig az életfogytiglan kiszabásáért.

2019. január 31. 11:04

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék.

A bíróság D. Lajost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek, és kimondta, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra. 

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig életfogytiglan kiszabásáért.

A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte a nőt, majd úgy megszorította a nyakát, hogy azonnal meghalt.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát, ifj. S. Sándort első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették. Az ügyben 2013 novemberében ismét nyomozás indult; D. Lajost tavaly februárban hallgatták ki először gyanúsítottként.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2019. január 31. 17:05
Ez etette meg a kutyákkal az áldozatát?
jóember
2019. január 31. 13:40
"A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát, ifj. S. Sándort első fokon 12 év fegyházra ítélték" A tény az, hogy nem ő volt a gyilkos, de míg a nyomozás folyt és a tárgyalás zajlott is ez volt a tény. A kérdés az, hogy milyen bizonyítékok alapján ítélték 12 évre. Az, hogy nem voltak ellene bizonyítékok nyilvánvaló, tudjuk. De ezt a rendőrség, az ügyészség és a bíróság is tudhatta hisz nem ő volt a tettes, hogyan is lett volna ellene bizonyíték. Akkor mi alapján? Hogyan esett rá a választás, ki választotta ki, miért? Ki állította össze a vádiratot ( a Tanú c. filmből megismerhettük hogy megy az ilyesmi), ki adott rá parancsot? Ez csak azért jutott eszembe -és most a hátamon is futkos a hideg- mert ezek szerint bármelyikünk bármikor az igazságszolgáltatás áldozatává válhat és nem is ez volt az első eset. Esetleg felelősségre vonnak e ezért valakit? Nem hallani róla!
Mich
2019. január 31. 11:51
A tényállás: Gyurcsány alatt egy ellenzéki politikust meggyilkoltak és ezért a libsibolsi bíróság az áldozat fiát vádolta meg és ítélte el, nem a gyilkost. Ennyi.
56október
2019. január 31. 11:39
Azért qurva megnyugtató, hogy több mint tizenegy évvel később, miután tœnkretettek egy ártatlan fiatalembert, valakit megalapozottan is el tudnak ītélni! Csak így tovább, ügyész és bíró elvtársak! A ti hivatásotokkal kapcsolatban a bizalom mindennél fontosabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!