Alapjogokért Központ: Közös EP-lista esetén lemorzsolódhatnak a szavazók

2019. január 23. 13:45

Párkányi Eszter szerint lemorzsolódhatnak a bizonytalan ellenzéki szavazók, ha a pártok közös listán indulni az EP-választáson.

2019. január 23. 13:45
Király Júlia

Az Alapjogokért Központ elemezője szerint lemorzsolódhatnak a bizonytalan ellenzéki szavazók, ha a pártok közös listán indulni az EP-választáson. 

Párkányi Eszter az M1 aktuális csatornán azt mondta: mandátumok szempontjából is rosszul járna az ellenzék, hiszen külön lista esetén több képviselőt delegálhatnának az EP-be egy friss kutatás szerint. 

Az elemző szerint az ellenzéki pártok azért tartanak a külön indulástól, mert akkor pontosan kiderülne, hogy melyik pártnak milyen a támogatottsága. Ha pedig az eredmények rosszak, akkor az önkormányzati választásokon is rosszabb alkupozícióból indulnának – fűzte hozzá.

Az összefogás elméleti szempontból is megkérdőjelezhető, a pártok között áthidalhatatlan ellentétek feszülnek, egyetlen közös pontjuk az, hogy mindegyik Orbán Viktorral szemben határozza meg magát – jelentette ki Párkányi Eszter.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. január 23. 18:19
Nem a lipsy-balsy-nácik szarnak az emberek fejére, akik csak balhéznak..?!
flesh ripper
2019. január 23. 16:01
Hagyni kell a Szutyok-koalíciót, induljanak csak együtt! A helyi aprófalvi Molotov-Ribbentrop paktum megköttetett, Gyuri bácsi áldását és zsozsóját adta, hát körtáncot járhatnak, egymás végbelébe szorulva, körláncba-táncba-haláltáncba, körbe-körbe, nácik és maoista anarchisták, szektások, transzneműek, nemzetgyűlölők, nihilisták, sztálinisták, nyilasok, liberálfasiszták, ügynökök, diverzánsok, bértollnokok, kábítószer-kereskedők és fogyasztók, homoszexuálisok, pedofilok, nekrofilok, gerontofilok, perverz és mocskos szájú, bukott gimnáziumi riherongyok, csúfosan megbukott politikusok, gazdasági váteszek, kompromittálódott hivatalnokok és sértődött, alkoholista alanyi költők és viszketeg vaginájú, egzaltált költőnők...
Kala pál
2019. január 23. 15:27
Egy tábla csokit nem tudnának civódás nélkül felosztani egymás között, nemhogy a nagy pénzes eu-mandátumokat.
Mich
2019. január 23. 15:22
Folytatódik az Összefosás - és persze egyre szarosabbak lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!