„A falak működnek” – a magyar határkerítésre is hivatkoznak Trumpék

2019. január 31. 20:58

A magyar határkerítést is a sikeres példák között soroló National Review-cikket ajánlja a Fehér Ház.

2019. január 31. 20:58

Az amerikai elnöki hivatal hírlevelében küldte ki a National Review című amerikai konzervatív folyóirat egyik új cikkét, ami amellett érvel, hogy a határfalak működnek.

A Walls work (A falak működnek) című cikkben Deroy Murdock vitába száll az amerikai demokraták azon állításával, miszerint a határfalak nem működnek. A szerző szerint igenis működnek: akár szereti, akár gyűlöli valaki őket, a hatékonyságuk vitathatatlan – írja.

A linkelt táblázatban a világ néhány határfalának adatait böngészhetjük a mexikói határszakaszoktól a spanyol-marokkói határokon át a magyar-szerb határig. A táblázatban közölt adatok szerint déli határunkon a kerítés előtt, 2015-ben 391 ezer határátlépőt tartóztattak fel, míg 2017-ben 1184-re csökkent ez a szám, ami 99,7 százalékos csökkenésnek  felel meg.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2019. február 02. 10:17
Déli határunkon a kerítés megépítése előtt, 2015-ben 391 ezer határátlépőt nem tartóztattak fel, míg 2017-ben, a kerítés megépítése után 1184-re csökkent ez a szám, ami 99,7 százalékos csökkenésnek felel meg. A kerítés megépítése ennyibe, az üzemeltetése évente ennyibe került, és ennyi embert foglalkoztat a fegyveres őrzése. A tengerbe fulladtak számáról nincsenek statisztikai adatok, de valószínű, hogy megnövekedett, mert a bikinis fürdőzők mellett megjelentek a burkában fürdőzők is. Eddig a kerítés egyik oldalán fegyveres őrök voltak, a másik oldalon fegyvertelen migránsok. Azt nem lehet tudni, hogy mi lenne akkor, ha mindkét oldal tűzfegyverrel rendelkezne.
Takita
2019. február 02. 00:10
Ez nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió kerítése is. Jogalapja: u.un.Schengeni egyezmény.Ennek teljesítésére jött létre. Célja. az illegális határátlépés megakadályozása Azonnal tessék kitenni az EU-s zászlót is !
áfonya
2019. február 01. 04:30
Kommunista időkben kifelé ne menjenek , eu biztosította nagy nyugati humánus demokráciában most meg befelé ne jöjjenek kerítés védelmet szolgál .
áfonya
2019. február 01. 04:24
Kerítés persze hogy működik , fegyverrel kiegészítve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!