Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

2018. december 15. 22:57

Újra napirenden van a kvótajavaslat – mondta Bakondi György szombaton az M1 csatornán.

2018. december 15. 22:57

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint újra napirenden van a kvótajavaslat, és a jelenlegi európai parlamenti többség a jövő évi EP-választásig minden olyan döntést meg akar hozni, amely hosszú távon biztosítaná a migránsok „beözönlését”.

Bakondi György szombaton az M1 aktuális csatornán ezek között az intézkedések között említette az illegális bevándorlás legálissá tételét, a szétosztási mechanizmust, a bevándorlási hivatalok egységes, központi irányítását és az új határőrizeti rendszert.

Az EP által megszavazott humanitárius vízumról azt mondta: azzal értelmetlenné tennék a külső határokon védekező európai uniós államok erőfeszítéseit, mivel a határozat szerint az EU valamelyik követségén be lehet nyújtani egy kérelmet, az illető kaphat egy vízumot, amelynek birtokában beutazhatna Európába és azután nyújthatja be menededékkérelmét.

Megjegyezte: többször is elvetették a kvótajavaslatot, mert nemcsak Magyarország, hanem több más ország is azt mondta, hogy ebből nem kér, de különböző új elnevezésekkel előhozták.

Bakondi György megismételte a kormány álláspontját arról, hogy az illegális migrációt meg kell állítani a külső határokon, Európába csak azok jöhessenek be, akiket már ellenőriztek, és akik valóban menedékjogra jogosultak; a problémát nem behozni kell, hanem ott segíteni, ahol a baj van, a többi között pénzügyi, gazdasági, szociális intézkedésekkel.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2018. december 16. 13:08
Az első mondatod nyilván cáfolhatatlan, és én sem vonom kétségbe. De azt azért még sehol nem bizonyították be, hogy pozitív jelenség, hogy fűti a gazdasági növekedést. Én maradok Európánál, mert itt élünk. Milyen gazdasági pozitívumot hozhatnak a teljesen használhatatlan, nyelvet nem beszélő, ideológiai alapon élő, működő migránsok? Milyen ipar van ott, ahonnét jönnek, milyen szakképzettséget, milyen munkakultúrát hoznak magukkal? Olyan kultúrából jönnek, ahol még primitív vallásháborúk folynak, siíta-szunnita alapon képesek háborúzni. Ezen az alapon késelik egymást a menekülttáborokban. Vallási alapon, a saríja szerint törvénykeznek, hol van náluk az állam és egyház szétválasztása? Fel sem merjük vetni nekik ezt a kérdést, nem hogy követelményként támasszuk, ahogyan azt, ha nyugati liberálisok, ha olyan kedvük támad velünk szemben felvetik. Ők itt Európában soha nem lesznek sem liberálisok, sem demokraták, mert az ő társadalmuk nem így épül fel. De ők ez alól, vagy mondjuk a női kvóta, a különböző másságok tisztelete alól fel lesznek mentve, míg mi betonba vagyunk döngölve, ha ezeket a fogalmakat nem, hogy tagadjuk, csak másképpen értelmezzük. A politikai korrektséggel falhoz szorított európai pedig nem mondhatja azt, hogy nem kér belőlük, mert akkor rögtön náci, meg rasszista, holott csak a teljesen természetes életösztön beszél belőle, a biztonsághoz való jogot kéri a saját hazájában, mert ez is egy elég erős emberi jog, ha már annyit lovagolunk az ilyen, és ehhez hasonló gumiszabályokon. Nem kell biztonságos útvonalat adni neki. Természetes módon válnak politikai céltáblává, mert nem fognak beilleszkedni, nem fognak dolgozni, csak követelőzni fognak itteni támogatóik segédletével. A beilleszkedést pont azok cáfolják, akik a terrorakciók után a most érkezettek védelmében előadják, hogy már itt születettek lövöldöznek. Szóval, így sikerült a beilleszkedés? De nézzük a már itt született, de könnyen radikalizálható fiatalokat. Ez jelenti a beilleszkedést? Erről kéne beszélni, természetesen, szókimondó módon, mellőzve a polkorrekt sumákolást, ahol már jobb híján abba kötnek bele, milyen szóval illetünk valamit.
Napoleone
2018. december 16. 10:55
A riogatást, a szándékos félelemkeltést büntetik
VakzKommondor
2018. december 16. 09:56
https://uploads.disquscdn.com/images/c724aebb75bebb3db5dd91d5f6472bb74bbf950213fab78339872602e7085a01.jpg
kunfia
2018. december 16. 09:27
És napirenden is marad az EP választásig,sőt lesznek olyan hírek is a kormánymédiában,hogy egyre erőszakosabban akar betelepíteni hozzánk Brüsszel,tehát a szokásos 4éve tartó kampány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!