Amerikai nagykövet: „Sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat"

2018. december 13. 11:35

Az elmúlt hónapokban magasabb szintre sikerült emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint.

2018. december 13. 11:35

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az elmúlt hónapokban sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat, a két ország közötti párbeszéd pedig baráthoz és szövetségeshez méltó módon zajlik.

David B. Cornstein csütörtökön az Országgyűlés külügyi bizottságában kiemelte, az Egyesült Államokat és Magyarországot mélyen gyökerező viszony fűzi össze, amelyben néha vannak véleménykülönbségek, de a tiszteletteljes párbeszéd által ezeken is úrrá tudnak lenni.

A nagykövet közös stratégiai érdeket tükröző és az Egyesült Államok szempontjából prioritást élvező ügynek nevezte NATO egységének kérdését Ukrajnára vonatkozóan, valamint az energiabiztonság és a védelmi együttműködés témáját. 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt hangoztatta, hogy stratégia mélységű nézeteltérések nem terhelik a két ország kapcsolatát, a rendszeres egyeztetések pedig remélhetőleg meghozzák a nyitott kérdésekre is a megoldást.

(MTI)

 

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2018. december 13. 22:50
Neked kuss van téveszaros! Ne izgulj fel, Orbán sokal sikeresebb mint Kossuth.
Akitlosz
2018. december 13. 18:13
Nem az a baj, hogy a NATO egységes Ukrajnára vonatkozóan, hanem az, hogy rossz politikát folytat. Teljesen másban kellene egységesnek lenniük. Ukrajna problémáját a NATO Oroszországgal együttműködve jó gyorsan meg tudná oldani. De éppen az ellenkezőjét teszi, ezért a háború és a válság tartós.
Akitlosz
2018. december 13. 18:10
"Az elmúlt hónapokban magasabb szintre sikerült emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint. " Ráadásul kitűnően álcázva, titokban. Mert látszatja máig semmi.
kizökkentidő
2018. december 13. 16:59
"Magasabb szint? Mit vettünk az amerikaiaktól? :))) Az elnököt ismerve, csak ez lehet a magasabb szint... :)" Magam is azonnal erre gondoltam. Kenjék a hajukra a palagázukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!