Szijjártó: Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani

2018. november 28. 14:49

A globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani Magyarország – mondta Szijjártó Péter Genfben az IOM főigazgatójával folytatott egyeztetés után.

2018. november 28. 14:49

Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a megbeszélésen, amelyet szerdán Genfben folytatott António Vitorinóval, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatójával.

Mint a találkozó után magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta, a tárgyaláson leszögezte, hogy a csomag teljes mértékben ellentétes Magyarország érdekeivel, mert migrációra inspirál, ahelyett, hogy a folyamatok megállítását tűzné ki célul.

Szijjártó Péter elmondta: van egy-két pont, amelyben Magyarország és az IOM együtt tud működni.

Ezek között említette az elűzött közel-keleti keresztény közösségek hazatérésének segítését és az embercsempészet elleni küzdelmet.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2018. november 29. 10:26
"Magyarország a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogja betartani " Az egyik pont pont a migrációra késztető erők és strukturális tényezők mérséklése a küldő országokban. Egy másik az adatgyűjtés javítása. Egy harmadik annak a biztosítása, hogy minden migráns azonosítva legyen...
luzitanxaver
2018. november 28. 17:18
Felesleges is lett volna kilépni, ha utána szépen beállnánk a sorba.
Einar
2018. november 28. 16:47
Ezért fog Magyarország akkor is a térképeken szerepelni, amikor az aláíró fogadó országok közül sokan már nem.
pitypang1125
2018. november 28. 15:24
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!