Szigorította az állatvédelmi törvényt az Országgyűlés

2018. november 13. 12:13

A képviselők 168 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadták az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítását kedden.

2018. november 13. 12:13

A képviselők 168 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadták az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítását kedden, amely a tudományos célokra felhasznált állatok védelméről szóló 2010-es uniós irányelvnek történő megfelelést és az Európai Bizottság által 2017-ben ebben az ügyben indított kötelezettségszegési eljárás lezárását szolgálja. 

A törvény olyan jogtechnikai módosításokat tartalmaz, amelyek biztosítják, hogy csak olyan tenyésztő, beszállító vagy felhasználó működhessen, aki az állatvédelmi hatóság engedélyével rendelkezik. Az engedélyt vissza is vonhatja a hatóság, ha a tenyésztő, beszállító vagy felhasználó már nem teljesíti az irányelv követelményeit. 

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. november 13. 13:47
ugy olvastam hogy allamvedelmi torvenyt es mar kezdtem orulni
a hun
2018. november 13. 13:28
Magyarember védő törvényt is ideje lenne hozni, a cigány lincselőkkel szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!