Novák Katalin: Indul a családügyi nemzeti konzultáció

2018. november 05. 11:42

Indul a gyermekes családok támogatásáról szóló nemzeti konzultáció – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

2018. november 05. 11:42

A héten indul a gyermekes családok támogatásáról szóló nemzeti konzultáció, a posta a napokban megkezdi a kérdőívek kézbesítését – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin azt mondta, a kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-éig várja a válaszokat. A kérdőívek kitöltésére később online is lehetőség lesz.

A kérdések között szerepel a legalább négy gyermeket nevelő nők számára a főállású anyaság intézményének bevezetése, a gyerekeket nevelő családoknak járó támogatások kétharmados védelmének biztosítása, továbbá a beteg gyereküket otthon ápoló családtagok támogatása.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy a kormány nem a migrációval akarja megoldani a népesedési problémát, ahogy azt több európai országban teszik, hanem a gyereket nevelő magyar családok, valamint a családalapító fiatalok támogatásával.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2018. december 12. 14:37
"Ha valaki 3-4 vagy több gyermeket szül, elképzelhető, hogy 8-10 évig vagy még tovább kiesik a munkából." No, itt van a különbség kettőnk véleménye között! Szerintem, aki gyermeket nevel, egyáltalán ne legyen kötelezhető arra, hogy dolgozzon, ha nő! Dönthesse el, akar-e a munkaerő piacon versenyezni a férfiakkal, vagy a családi hátteret biztosítja! Egy egészséges társadalomban egy keresőnek elég kell lenni egy család eltartásához, a másik pedig nevel, takarít, hátteret ad. Elég szomorú, hogy ott tartunk, hogy a nőknek kötelezően kell részt venni a versenyalapú munkában! Valódi feministáknak épp ez ellen kellene fellépni, nem pedig az elférfiasodott agresszív, karrierista nőkért harcolni!
Apáczai
2018. november 15. 12:43
A kérdések közé becsúszott egy-két butaság is. Például a fiatal házasok életkezdési támogatása is az. Mert nem az életüket kezdik újra, amit támogatni kell, hanem a családalapítást kell támogatni. Vagy anyák élethosszig tartó támogatása. Mert az anyák is sokfélék. Van, aki neveli a gyermekeit, és van, aki naphosszat igyekszik megsszabadulni a gyermekeitől.
Jason Bourne
2018. november 15. 12:42
A legutóbbi konzultációt már online töltöttük ki a nejemmel. Felőlem az összes választás lehetne online, nem megoldhatatlan feladat.
brekker
2018. november 12. 18:20
Össze vannak keverve az eddig meghozott törvények az ezután meghozandókkal. Amit eddig meghozott a Fidesz, az nagyjából rendben van. A KDNP szokásosan hozza a zavarosságát. Jót tenne nekik, ha függetlenül indulnának a választásokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik