Gulyás: Elfogadhatatlan az új szavazás a migránsvízumokról az EP-ben

2018. november 28. 15:20

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint úgy tűnik, addig próbálkoznak, amíg a képviselők a migráció támogatói szerinti helyes választ nem találják el.

2018. november 28. 15:20

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlament (EP) megint szavaz a migrációs vízumról. Miután egyszer már elutasították a javaslatot, ez antidemokratikus eljárás – mondta Gulyás Gergely szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: érdemi változások nélkül, látszatmódosításokkal viszik ismét az EP elé a kérdést, és úgy tűnik, addig próbálkoznak, amíg a képviselők a migráció támogatói szerinti helyes választ nem találják el.

Megjegyezte: miközben Magyarország és más országok nagy erőfeszítéseket tesznek a külső határok védelméért, migrációs vízummal tömegek érkezhetnek Európába.

(MTI)
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drugics8
2018. november 28. 17:06
A művelt és fejlett Nyugaton arányaiban jóval több kommunsta és egyéb söpredék van, mint nålunk volt '90 előtt. És irigyeltük őket. Francba az ilyen unióval!
áfonya
2018. november 28. 16:02
Jusson eszedbe ... https://kepkuldes.com/image/b5WF4
áfonya
2018. november 28. 15:57
Semmit sem felejtettek, semmit sem tanultak: Merkelék megint fejjel rohannak a falnak… A CDU és a CSU közös frakciójában, illetve a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD képviselőcsoportjában a kiszivárgott értesülések szerint egyaránt nagy többséggel fogadták el a világszervezet tervezett migrációs megállapodását üdvözlő határozati javaslatot, amelyről csütörtökön szavaz majd a Bundestag. Az SPD kezdettől fogva szinte egy emberként támogatja az ENSZ-megállapodás ügyét. A határozati javaslatot a koalíciós társ kérésére készítették el közösen. Az uniópártok célja az, hogy a Bundestag a határozattal megcáfolja a nyilvánosságban megjelent azon vélekedéseket, amelyek álláspontjuk szerint tévesek, és a főleg a tőlük jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt által tudatosan végzett félrevezetés révén keletkeztek. Azonban az ENSZ migrációs megállapodásának ügye belső vitákat is gerjesztett a CDU/CSU-ban, de ezeket a kiszivárgott értesülések alapján valószínűleg sikerült lezárni. Erre utalhat, hogy a 246 fős frakcióban csupán 5 ellenszavazat és mindössze 3 tartózkodás mellett fogadták el a javaslatot. Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, a CSU elnöke is a javaslat támogatására bíztatott, kiemelve, hogy az ENSZ migrációs csomagjának céljai megegyeznek a szövetségi kormány úgynevezett migrációs mestertervének céljaival. Alexander Dobrindt, a CSU-s képviselők vezetője pedig kiemelte, hogy torkig van a "szélsőjobboldali pánikkeltők hamis állításaival". A CDU/CSU és az SPD tervei szerint a Bundestag a határozatban a többi között rögzíti, hogy az ENSZ-megállapodás nem érinti Németország szuverenitását. Egyben felszólítja a kormányt, továbbra is gondoskodjék arról, hogy Németország önállóan határozhassa meg migrációs politikáját. https://almafroccs.blogstar.hu/2018/11/28/semmit-sem-felejtettek-semmit-sem-tanultak-merkelek-megint-fejjel-rohannak-a-falnak-/64872/?fbclid=IwAR1MDofUhHlGrHH1BX3cw_XD_KQnAPw6ZTNr1Eab8xpNdFBYV-82a5tfi8c
szbalint
2018. november 28. 15:55
Azt vajon jól sejtem, hogy a migránsvízummal behordott analfabéta koldus buzulmánokat majd "igazságosan" el kell osztani a tagállamok között, a szolidaritás nevében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!